Home / Sanatate / Târgumureşenii, invitaţi la „Marșul pentru Viață”

Târgumureşenii, invitaţi la „Marșul pentru Viață”

Distribuie

În numeroase orașe din România și Republica Moldova, între 1 şi 31 martie se desfăşoară „Luna pentru viață 2018” – „O lume pentru viață”, având ca punct culminant „Marșul pentru viață” organizat pentru a X-a oară sâmbătă, 24 martie.

„România de azi și de mâine include copiii născuți și nenăscuți”

Măsura responsabilității și dezvoltării unei societăți este dată de măsura protejării vieții fiecărui membru al ei. Dreptul la viață, libertate și demnitate a omului nu încep și nu se acordă de la un anumit nivel financiar, intelectual, de sănătate ori al vârstei, ci sunt date de faptul că suntem oameni, iar oameni suntem din momentul concepției.

„România de azi și de mâine include copiii născuți și nenăscuți. Fiecare dintre noi, în parte, și toți împreună, ca popor, dorim libertate, demnitate, respect. Dar nu le putem pretinde pentru noi dacă nu le recunoaștem pentru cei mai vulnerabili dintre noi, copiii nenăscuți, și dacă le negăm pentru femeile în criză de sarcină. Este firesc să dorim ca zâmbetul și lumina din ochii fiecărui copil să ajungă să îi bucure pe cei din jur. La fel de firesc este să sprijinim o femeie aflată în criză de sarcină. Până în 2016 se considera că primele bătăi ale inimii apar la 21 de zile după concepție. În 2016, Universitatea Oxford a publicat un studiu a cărui concluzie este că activitatea inimii începe la 16 zile după concepție!”, au transmis organizatorii evenimentului, prin intermediul unui comunicat de presă.

România, în topul mondial al avorturilor

Potrivit informaţiilor furnizate de organizatori, „România ocupă locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi”. Peste 23 de milioane de avorturi chirurgicale s-au efectuat doar în spitalele de stat din 1958 până în 2017.

La Târgu-Mureș, „Marșul pentru viață 2018” . „O lume pentru viață” este organizat de către Protopopiatul Greco-Catolic din Târgu-Mureș şi se va desfăşura după următorul program: ora 10.00 – Sfânta Liturghie pentru copilașii nenăscuți celebrată la Biserica Greco-Catolică ”Bunavestire” de pe strada Strada Bernády György nr. 8 şi ora 12.00 – locuțiuni rostite de organizatori și invitați în Piața Teatrului, urmat de un marș al tăcerii prin centrul orașului.

„Marșul pentru Viață Târgu-Mureș” are și o pagină de Facebook, prin urmare, aici se pot găsi mai multe informații, fotografii și video de la eveniment.

(Redacţia)

 

 

 

 

De asemenea, verificati

Lupte: CSS Târgu Mureș pe locul IV în clasamentul pe cluburi

Distribuie În weekend-ul tocmai încheiat (13-14 aprilie), Călărașiul a fost gazda unei competiții sportive foarte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.