Home / Slider / “The Dark Side of The Moon” la superlativ, cu Speak Floyd
Speak Floyd, live in „Bunker”

“The Dark Side of The Moon” la superlativ, cu Speak Floyd

Distribuie

Moment de bucurie pentru iubitorii muzicii Pink Floyd sâmbătă seara în „Bunker”. Motivul a fost unul cât se poate de simplu, concertulul trupei Speak Floyd, cea mai cea trupă tribute din România  a legendarilor britanici.

Cei de la Speak Floyd și-au făcut un frumos obieci, acela de a concerta în fiecare an la Târgu-Mureș (Jazz & Blues Club) de această dată a fost să fie în „Bunker”, de fiecare dată popasul mureșean fiind unul savurat la maxim de către public.

Cadou aniversar mai mult decât special

De această dată, Sandy Deac & Co au venit cu ceva și mai special, un cadou muzical de excepție, capodopera “The Dark Side of The Moon”, album Pink Floyd care a împlinit în această lună venerabila vârstă de 45 de ani.

„Pentru noi,albumul “The Dark Side of the Moon” reprezintă piatra filozofală a creației trupei Pink Floyd, acel “no turning point” care definește nu doar maturitatea unei expresii ci o schimbare profundă în matricea universală. Speak Floyd și-a pornit parcursul muzical și vizual de la acest album. Pe 1 Martie 1973 se lansa un fenomen care avea sa aducă fabricile de vinyluri în pragul disperării iar mai apoi să se instaleze confortabil în topul Billboard 200 album chart pentru o veșnicie și ceva , mai precis 861 de săptămâni. Speak Floyd și-a  venerat astfel  idolii interpretând în prima parte a concertului întreg albumul The Dark Side of the Moon. A fost  o aniversare cu 45 de lumânări dedicată albumului “tată” pentru noi. Iar dacă tata are 45 de ani, mai visam că încă suntem tineri”, ne-a declarat Sandy Deac.

Gențiana, la superlativ

Au readus  spiritul Pink Floyd pe scena din ”Bunker” Dudu Isabel – voce, Sandy Deac- clape, voce, acoustic & electric guitars, lap steel guitar, Kovacs ”Kovi” Laszlo – electric & acoustic guitars, Razvan Roti – tobe şi percuţie, Kolumban Zoli- bas, Edi Raita- clape și Lazar Rudy – saxofon la care s-a adăugat un oaspete special, vocea Gențianei făcăndu-și simțită prezența, finalul piesei ”The Great Gig In The Sky” fiind unul de excepție.

După ce lumea și-a mai dres sufletul cu o bere sau la o țigară în pauza binemeritată după un așa album special, a venit rândul altor capodopere Pink Floyd să prindă viață, ”Wish You Were Here”, ”Shine on Your Crazy Diamond”, ”Hey You”, ”Confortably Numb”, ”High Hopes”, ”Another Brick in the Wall”, ”Run Like Hell” precum și „Mother”, interpretată admirabil de Gențiana, pata de culoare a concertului de sâmbătă seara. Mulți au ascultat-o cu diferite ocazii, dar de această dată apariția ei a fost una specială, examenul Pink Floyd a fost  trecut cu brio , ajutată fiind și de colegii de scenă, strălucitori și de această dată în fața publicului din Târgu-Mureș.

Pe cât de vechi, pe atât de fain

Cam asta a fost sâmbătă seara în „Bunker”, Pink Floyd la maxim, lume multă și frumoasă,  iubitori de muzică adevărată, aprecierea lor fiind una mai mult decât pozitivă asupra cadoului muzical aniversar oferit de Speak Floyd. A fost o seară de aduceri aminte, de primul vinyl Pink Floyd, de primul concert Waters , sau chiar Pink Floyd pentru cei trecuți de prima tinerețe, de momentele frumoase ce ți le poate oferi muzica și meseriașii care o compun. Pink Floyd rămân poate cei mai meseriași, la fel și albumul apărut în urmă cu 45 de ani, etalon pentru istoria rockului, readus la viață de Speak Floyd la modul cel mai frumos, live pe scenă, multă pasiune și nu în ultimul rând poftă de cântat.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.