BC Mureș, învinsă în prelungiri de ultima clasată BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 207 Vizualizări

BC Mureș, învinsă în prelungiri de ultima clasată

În partida din cadrul etapei a XXI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a cedat cu 87-77 (24-22, 17-14, 16-19, 16-18, 14-4), la București cu Dinamo. Cu un lot de doar șapte jucători deplasat, formația aflată în mare criză a oferit echipei bucureștene ocazia obținerii primei victorii din această ediție. Mureșenii au cedat la diferențe mici primele două sferturi, dar au reușit să revină în următoarele două la aceleași diferențe, dar au cedat fără replică în repriza suplimentară. Primul sfert a fost echilibrat în debut, dar la jumătatea acestuia gazdele au reușit să se distanțeze la 7 puncte. Până la prima pauză mureșenii au reușit să se apropie la doar două puncte și au preluat conducerea în debutul actului secund. S-a mers cap la ap până spre finalul sfertului doi, după care dinamoviștii au reușit cea mai mare diferență până la finalul timpului regulamentar (39-31). Cele cinci puncte înregistrate la pauza mare era un avantaj fragil, „tigrii” dovedind că pot reveni.

Victorie de puțin ratată, modest în prelungiri

Așa s-a și petrecut. La reluare jocul s-a reechilibrat și în minutul 28 mureșenii au reușit egalarea la 49, dar fără să reușească să treacă la conducere. Au reușit acest lucru în debutul ultimului sfert și s-au menținut apoi la conducere, reușind să aibă chiar 5 puncte avantaj aproape de jumătatea sfertului. Se părea că BC Mureș va rezista, menținându-se în permanență la conducere. Dinamo a reușit însă egalarea la intrarea în ultimul minut prin fostul jucător al mureșenilor Cornel Cioacătă, care avea să devină cel mai bun marcator al întâlnirii, cu 33 puncte. La 73 egal, BC Mureș a avut șansa victoriei cu doar 4 secunde rămase de joc, dar a ratat ambele libere prin cel care a fost cel mai bun marcatoral echipei, Bogdan Stăncuț. Cu această șansă ratată, echipa antrenorilor Szászgáspár Barnabás și George Trif n-a mai avut replică în prelungiri. Au reușit să înscrie primul coș după mai bine de trei minute și până la final au mai reușit doar încă unul. De la Dinamo, după Cioacătă s-au mai remarcat Cezar Stănescu și Amadeo Casale, cu câte 21 de puncte, în timp ce pentru mureșeni au punctat: Stăncuț 24 (1×3), Steff Norbert 17 (2), Alin Borșa 15 (1), David Engi Rosenfeld 13 (3), Vlad Porime 6, Tudor Gîrbea 2. A mai jucat Barabási Loránd.

BC Mureș se menține pe locul 9 și mai are de susținut două partied, ambele cu echipe clasate mai slab, cu Timba Timișoara pe teren propriu și la Iași cu Politehnica. Primul va avea loc miercuri, 21 martie, ora 19.00, în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE