Inspectorii ITM Mureş, 20 de evenimente investigate în luna februarie Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 525 Vizualizări

Inspectorii ITM Mureş, 20 de evenimente investigate în luna februarie

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, în cursul lunii februarie 2018 au fost efectuate 40 de acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă.

Controale finalizate cu sancţiuni

Astfel, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au aplicat sancţiuni contravenționale pentru 19 angajatori, constatându-se 20 neconformităţi în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă.

„Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, după cum urmează: 15 avertismente şi cinci amenzi în valoare de 37.000 lei”, se menţionează într-un comunicat de presă remis de conducerea ITM Mureş.

Domeniile de activitate ale angajatorilor care a fost sancţionați cu amenzi sunt restaurante, comerț cu ridicata al altor produse intermediare, comerț cu amănuntul in magazine nespecializate, cu vânzare predominanta de produse alimentare, băuturi si tutun,  fabricarea produselor lactate si a brânzeturilor şi activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă.

„Principalele deficienţe constatate au vizat necomunicarea producerii accidentelor de muncă, necercetarea în termen a accidentelor de muncă, asigurarea, marcarea şi întreţinerea căilor de acces şi de circulaţie care să permită evacuarea în caz de pericol, necompletarea corespunzătoare a fișelor individuale de instruire în domeniul securității și sănătății în muncă, acordarea echipamentului de protecție adecvat activității desfășurate, asigurarea semnalizării corespunzătoare a riscurilor existente, completare  echipamente de muncă cu toate dispozitivele de protecție”, se precizează în document.

Cercetări de boli profesionale

Totodată, în perioada de referinţă la ITM Mureș au fost comunicate 20 de evenimente.

„Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au participat la şapte cercetări de boli profesionale, împreună cu reprezentanţii DSP Mureş”, se arată în comunicat.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE