Peste 1.000 de înscrieri la Marisiensis 2018 Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 458 Vizualizări

Peste 1.000 de înscrieri la Marisiensis 2018

Liga Studenților din Târgu-Mureș împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș organizează, în perioada 28 martie – 1 aprilie, Congresul Internațional pentru Studenți, Tineri Medici și Farmaciști Marisiensis.

Ediţia a XXII-a

Aflat la ediția cu numărul XXII, evenimentul se dezvoltă permanent din toate punctele de vedere.

„Liga Studenților din Târgu-Mureș a devenit un pilon al evenimentelor medicale din țară prin prisma Congresului Marisiensis, fiind unul dintre singurele evenimente medicale studențești care înglobează toate cele trei specializări: Medicină, Medicină Dentară și Farmacie. Alături de colaboratorii noștri: Organizația Studențească de Medicină Dentară, Asociația Studenților Farmaciști, Societatea Studențească de Chirurgie din România – Filiala Târgu Mureș și Organizația Studențească de Medicină de Urgență, evenimentul nostru tinde spre atingerea celor mai înalte standarde. Statistic, anul acesta până în acest moment avem peste 1.000 de persoane înscrise și peste 300 de rezumate depuse. Astfel, nivelul de calitate al evenimentului nostru este unul crescut, având în vedere aceste cifre. Referitor la partea științifică, am pregătit pentru participanții noștri peste 30 de prezentări și peste 30 de workshopuri la care toți participanții sunt așteptați cu mare drag”, a precizat Iuliu Gabriel Cocuz, preşedintele Comitetului de Organizare al Congresului Internaţional Marisiensis 2018.

Invitaţi de valoare

În cadrul manifestării, personalități precum prof. dr. Darko Chudy – medic neurochirurg din Croația, prof. dr. William Au – cercetător din China, dr. Carsten Mahrenholz – cercetător din Germania, prof. dr. Maria Dorobanțu – președintele Societății Europene de Cardiologie, dr. Chemal Taner – medic dentist, specializat în implantologie și Willi A. Uriciuc – tehnician dentar, urmează să susțină diverse prezentări referitoare la descoperiri de ultimă oră.

„Pentru că Medicina Militară este o parte integrată a învățământului medical târgumureșan, anul acesta am introdus și o secțiune dedicată Medicinei Militare unde sunt înscrise 12 lucrări cu tematică aferentă domeniului. O prezență deosebită este reprezentată anul acesta în cadrul congresului nostru de către conf. dr. Diana Loreta Păun, medic primar endocrinolog și consilier de stat – Departamentul de Sănătate Publică – Administrația Prezidențială a României care urmează să susțină joi, 29 martie 2018, ora 14.00, în cadrul Aulei Facultății de Farmacie, UMF Târgu-Mureș, o prezentare cu titlul „Politici privind resursele umane din sistemul de sănătate din România și Uniunea Europeană”. În data de 15 martie 2018, evenimentul nostru a fost prezentat la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui României, Excelența Sa, domnul Klaus Werner Iohannis în cadrul evenimetului “România la Centenar”. La această manifestare a fost prezentă o delegație formată din 11 cadre didactice și zece studenți din partea UMF Târgu-Mureș și Liga Studenților din Târgu-Mureș”, a subliniat Iuliu Gabriel Cocuz.

Cinci zile intense

Congresul urmează să se desfășoare pe parcursul a cinci zile, începând de miercuri, 28 martie.

„În prima parte a zilei, în cadrul Centrului Cultural „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureș, participanții o să poată să efectueze formalitățile de check-in urmând ca la ora 17.00 să aibă loc ceremonia de deschidere în cadrul Palatului Culturii din Târgu-Mureș, urmată de un cocktail de bun venit. Următoarele două zile sunt dedicate în exclusivitate activității științifice, în prima parte a zilei urmând să aibă loc prezentările lucrărilor de către studenți, urmând ca în a doua parte a zilei să aibă loc prezentări si workshopuri pentru participanți, zilele finalizandu-se cu câte o seară socială. Sâmbătă dimineața urmează să aibă loc tot prezentări de lucrări, urmând ca în a doua parte a zilei să aibă loc ceremonia de închidere a Congresului începând cu ora 18.00, în cadrul Aulei Facultății de Farmacie, UMF Târgu-Mureș. Seara de sâmbătă se încheie cu Gala Congresului Marisiensis 2018. Duminică urmează să aibă loc plecarea participanților precum și formalitățile de check-out.

Mulțumiri deosebite dorim să aducem partenerilor și sponsorilor noștri fără de care evenimentul nostru nu ar putea să fie ceea ce este astăzi”, a mai menţionat Iuliu Gabriel Cocuz.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE