Home / Timp liber / „Maria Skłodowska-Curie: Curajul de a cunoaște“ – un film biografic de excepție la CinePOLSKA
Karolina Gruszka în rolul titular

„Maria Skłodowska-Curie: Curajul de a cunoaște“ – un film biografic de excepție la CinePOLSKA

Cel de-al doilea film prezentat în cadrul Festivalului CinePOLSKA va fi „Maria Skłodowska-Curie: Curajul de a cunoaște“ / „Maria Skłodowska-Curie“ (Polonia, Belgia, Franța, Germania, 2016, 95 min., film biografic).

Proiecția va avea loc vineri, 23 martie, ora 20:00, la Cinema Arta.

Regia îi aparține Mariei Noëlle, iar din distribuție fac parte actorii: Karolina Gruszka, Charles Berling, Arieh Worthalter, Iza Kuna ș.a.

Filmul va avea subtitrare în limba română.

Filmul urmărește cei mai prolifici ani din viața renumitei savante poloneze Maria Skłodowska-Curie și lupta acesteia pentru recunoaștere în comunitatea științifică dominată de bărbați la începutul secolului al XX-lea în Franța. Acțiunea începe în anul 1905, atunci când Maria și soțul ei, Pierre, merg la Stockholm să primească Premiul Nobel pentru descoperirea radioactivității și se încheie în anul 1911, atunci când savanta primește al doilea Premiu Nobel, de data aceasta pentru chimie.

„Maria Skłodowska-Curie: Curajul de a cunoaște este clar o abordare poetică a vieții savantei, laureată cu Premiul Nobel. Regizoarea Marie Noëlle conferă un stil contemplativ, impresionistic acestei drame, concentrându-se asupra vieții romantice a lui Curie și a luptelor purtate de aceasta ca femeie, mai degrabă decât să se concentreze asupra progreselor ei științifice.“ – Kimber Mayers, latimes.com

Prețul unui bilet este de 5 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Festival de artă stradală la Târgu Mureș

În acest sfârșit de săptămână, târgumureșenii își pot manifesta talentul artistic în cadrul evenimentului organizat …