FOTOGALERIE: Tobe și adrenalină la Festivalul județean al Francofoniei, ediția a X-a Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 795 Vizualizări

FOTOGALERIE: Tobe și adrenalină la Festivalul județean al Francofoniei, ediția a X-a

20 martie este Ziua Internațională a Francofoniei, iar Colegiul Agricol „Traian Săvulescu” a omagiat acest moment în cadrul celei de-a X-a ediții a Festivalului Francofoniei, care a avut loc la Teatrul Ariel la ora 13:00. Pentru realizarea evenimentului și-au dat concursul școlile partenere: Colegiul Economic „Transilvania”, Liceul Tehnologic „Traian Vuia”, Liceul Tehnologic „Electromureș”, Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu”, Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai”, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian”, Colegiul Național „Unirea”, Gimnaziul „Tudor Vladimirescu” și Gimnaziul „George Coșbuc”.

Evenimentul, girat de Inspectoratul Școlar Județean Mureș, a oferit ocazia elevilor a căror afinitate pentru francofonie a devenit parte din viața lor să își etaleze talentele – fie că e vorba de dans, muzică, teatru sau artă plastică – sub auspiciile rafinate ale limbii franceze.

15 momente anunțate și o surpriză

Mădălina Bălășoiu și Ceontea Vlad de la Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian”, pregătiți de prof. Adela Popa, au fost simpaticii prezentatori ai evenimentului.

Petru Nistor (Clasa a XI-a) a recitat poezia „Dejeuner du matin” de Jacques Prevert, iar Cezar Cochisă (clasa a X-a) l-a acompaniat la pian cu melodia „Sur le fil” de Yann Tiersen. Cei doi sunt elevi ai Liceului Vocațional de Artă și au fost coordonați de prof. Mihaela Pașcan.

Alexandra Rusu de la Colegiul Național „Unirea”, coordonată de prof. Laura Rus, a intepretat melodia „Mon mec a moi” de Patricia Kaas.

Alexia Aștelian (clasa a X-a A, Liceul Vocațional de Artă), coordonată de prof. Mihaela Pașcan, a intepretat melodia „Comment vivre sans toi” de Carolina Costa.

Bianca Covaci și Monica Dârjan de la Școala Gimnazială „George Coșbuc” au interpretat sceneta comică „Bevarder sur les accents”, pregătite fiind de către prof. Papai Reka Katalin.

Larisa Șamșudean (clasa a IX-a A, Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian”), coordonată de prof. Raluca Apolțan și Adela Popa a intepretat cântecul „Derniere danse de Indila”.

Cristian Alexandru Vântu și Ioan Aron Cotelici de la Liceul Tehnologic „Traian Vuia”, coordonați de prof. Simonfi Eva, au prezentat un dans hip hop în care chipurile au fost ascunse în spatele măștilor, iar mișcările au ieșit în evidență.

Diana Baciu (Școala Gimnazială „Emil Drăgan”, Ungheni), pregătită de prof. Diana Roman, a intepretat melodia „A l’international de Tal”.

Aiana Ignat și Bianca Popa (Școala Gimnazială „George Coșbuc”), pregătite de prof. Papai Reka Katalin, au interpretat sceneta „Bavarder sur les accents”.

Ștefan Pârvu (elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Unirea”), coordonat de prof. Laura Rus, a pus în scenă, alături de doi voluntari aleși din public, un moment în care magia s-a împletit cu umorul, intitulat „Le magicien”.

Bianca Chiș de la Colegiul Național „Mircea Eliade” din Sighișoara, pregătită de prof. Simona Șuteu, a interpretat melodia „Ici” de Lara Fabian.

Daniel Andras și Ema Gabor de la Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu”, coordonați de prof. Mihaela Man, au interpretat sceneta „Tiens la langue”.

Adriana Ganfalean de la Colegiul Național „Mircea Eliade” din Sighișoara a interpretat piesa „Derniere danse” de Indila.

Denisa Fulop, reprezentând Palatul Copiilor, pregătită de prof. Carla Gliga, a interpretat cu multă expresivitate melodia „Je t’aime” de Lara Fabian.

Colegiul Tehnic Târnăveni, reprezentat de Ansamblul de dans tradițional francez „Amis sans frontieres” (format din Ramona Moga, Gabriela Bidi, Daniela Vitan, Iulia Fogarasi, Soia Savu, Lavinia Sas, Cristina Albu, Andreas Herman, Orosz Alex, Horațiu Marcoș, Lucian Iurașcu, Adrian Muntean, Răzvan Hanciuc și Cristian Koblos), sub coordonarea prof. Mihaela Molnar, a prezentat un dans tradițional francez din regiunile Alsacia și Bretania (La danse des cordelles, La danse bretonne), care a constituit, cu siguranță, un moment inedit pentru mulți participanți.

Momentul-surpriză al evenimentului l-a constituit, spre final, flash-mob-ul coordonat de prof. Sabin Poroșnicu (Școala Populară de Arte) care, înarmat cu o tobă sonoră și secondat de alți cinci percuționiști, a injectat o doză de adrenalină audienței și a însuflețit la maximum atmosfera și așa încinsă.

La finele spectacolului, răsplătit cu aplauze din belșug, dar și cu flori pentru doammele profesoare coordonatoare din partea profesorului organizator Daniel Raduly, publicul s-a mutat în foaier, unde a putut admira, alături de un pahar de suc și o felie de cozonac sau un fursec, lucrările plastice ale celor 37 de elevi care au reliefat cele 10 cuvinte ale Francofoniei din acest an.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE