Home / Cultură / „Imaginea de apoi“ de Andrzej Wajda, ultimul film memorabil la CinePOLSKA
Bogusław Linda în rolul titular

„Imaginea de apoi“ de Andrzej Wajda, ultimul film memorabil la CinePOLSKA

Distribuie

Ultimul lungmetraj prezentat în cadrul Festivalului Filmului Polonzez CinePOLSKA la Târgu-Mureș va fi ultimul film realizat de legendarul regizor Andrzej Wajda înaintea stingerii sale din viață în 2016. „Imaginea de apoi“ / „Powidoki“ (2016, Polonia, 99 min., film biografic) va fi proiectat duminică, 25 martie, ora 20:00 la Cinema Arta.

Din distribuție fac parte actorii Bogusław Linda, Bronisława Zamachowska, Zofia Wichłacz ș.a.

Filmul are subtitrare în limba română.

În 1945, în timp ce Stalin strânge pumnul în jurul Poloniei, faimosul pictor Władysław Strzemiński refuză să-şi adapteze arta la doctrinele realismului social. Este persecutat, demis din funcţia de profesor universitar, iar curând îşi va vedea opera scoasă din muzee. Cu ajutorul unora dintre studenţii săi, el începe să lupte împotriva partidului şi devine simbolul unei rezistenţe artistice împotriva tiraniei intelectuale.

„Imaginea de apoi este o încântare pentru ochi. La cei 90 de ani de viaţă şi 65 de ani de carieră, Andrej Wajda a ajuns la o măiestrie regizorală incredibilă. Fiecare cadru pare natural şi firesc, dar în acelaşi timp îndelung studiat, lumina este fabuloasă, imaginea ţi se aşază duios pe retină. Muzica este şi ea fericit armonizată cu povestea. Cât despre actorul Bogusław Linda, face un rol de zile mari.“ – Anca Mureșan, agenda.liternet.ro.

Prețul unui bilet este de 5 lei.

(A.V.)


De asemenea, verificati

„Tatăl meu, preotul“ va mărturisi la Sala Mică

Distribuie Care e legătura dintre dragoste şi moralitate, credinţă şi familie, convingere şi ipocrizie? Cum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.