Home / Agricultura / „Legea Muntelui”, tot mai aproape de așteptările fermierilor montani

„Legea Muntelui”, tot mai aproape de așteptările fermierilor montani

Distribuie

Tiberiu Ștef, directorul Agrom-Ro și consilier personal al Ministrului Agriculturii pentru zona montană s-a declarat optimist că demersurile legate de legislația zonei montane sunt în sfârșit aproape de a fi legiferate, „Legea Muntelui” fiind acum în Camera Deputaților după ce a trecut cu bine de Senat.

„Prima noastră solicitare oficială a fost în anul 2007, pe vremea când ministrul Agriculturii era Decabal Traian Remeș când i-am solicitat o modificare a Legii Muntelui, în special la prevederile legate de delimitarea zonei montane. Iată că după atâția ani am reușit, grație actualului ministru Petre Daea,  să avem o lege foarte bună.  Aici trebuie scris cu majuscule numele domniei sale, Petre Daea va intra în istorie în ceea ce privește politicile pentru zona montană, datorită domniei sale și a echipei sale din minister, care ne-au susținut toate propunerile  înaintate de noi. Avem o Lege a Muntelui care a trecut de Senat, la momentul de față se află la două comisii din Camera Deputaților, după care va intra în plen. Avem legea investițiilor în munte, avem legea centrelor de colectare lână și piei pentru zona montană, o lege centrelor de spălare, procesare lână, legea privind investițiile din stânele din zona montană, legea privind centrele de colectare a laptelui , legea privind centrele de colectare și prelucrare a fructelor de pădure. Legea Muntelui va fi adoptată cu siguranță. A fost un drum lung până să ajungem aici. Zona montană merita acest cadru legislativ. Șansa noastră a fost, fără niciun partipriu, ministrul Petre Daea. Spun asta din tot sufletul, fără sprijinul domniei sale noi nu aveam ce discuta acum în ce privește legislația privind zona montană din România”, ne-a declarat Tiberiu Ștef.

Rolul muntenilor din județul Mureș

Noile măsuri legislative vin în sprijinul celor din zona montană, multe din zbaterile lor de-alungul timpului găsindu-și în sfârșit o finalitate pozitivă, la care au contribuit și cei din județul Mureș.

„Cei din zona montană sunt conștienți de beneficiile acestor legi, discuțiile s-au purtat de-alungul anilor față de acest subiect Aici vreau să menționez faptul că  un rol important în tot acest demers îl au muntenii din județul Mureș. Pionieri fiind într-o mulțime de demersuri de acest gen, în anul 2003 s-a creat Asociația Județeană de Dezvoltare Montană Mureș și datorită acestei structuri  organizatorice am reușit apoi să fim auziți, să fim cunoscuți, să promovăm inițiative legislative în beneficiul tuturor muntenilor din țara asta , cei care locuiesc și conviețuiesc în cele 27 de județe cu zonă montană din România. Sper ca în jurul Paștelui să avem aceste legi aprobate și de Camera Deputaților”, a subliniat Tiberiu Ștef.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Angajări la Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin

Distribuie Spitalul Municipal “Dr. Eugen Nicoară” din Reghin angajează personal medical pentru următoarele specialități: medici …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.