Home / Slider / Șansă oferită viitorilor antreprenori din Regiunea Centru

Șansă oferită viitorilor antreprenori din Regiunea Centru

Distribuie

Casa de Oaspeți Reformată din Târgu-Mureș (str. Ştefan Cel Mare nr. 26) a fost miercuri, 21 martie, gazda sesiunii de informare a proiectului “Dezvoltarea mediului antreprenorial din regiunea Centru prin acces la finanţare – DEMOFIN – CENTRU”  cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Proiectul  este implementat la nivelul Regiunii Centru de SC Egis România SA, în calitate de beneficiar, împreună cu Agrom – Ro, în calitate de partener.

„Valoarea totală a proiectului este de 13,3 milioane de lei, din care cofinanțarea Uniunii Europene  este 11,2 milioane de lei. Ca și obiective ale proiectului, se dorește sprijinirea unor activități independente în Regiunea Centru, în special crearea unor locuri de muncă și al unui mediu economic mai stabil. Ca și obiective specifice, dorim să creștem nivelul de cunoștințe și gradul de conștientizare cu privire la antreprenoriat, să dezvoltăm competența antreprenorială pentru 450 de persoane și să sprijinim 54 de noi intreprinderi prin finanțare, să le sprijinim pentru a se dezvolta pe parcursul derulării proiectului ”, a precizat Manuela Copcea, managerul proiectului.

149.359 lei pentru un plan de afacere

Obiectivul general al proiectului vizează sprijinirea dezvoltării de activităţi independente la nivelul Regiunii de dezvoltare Centru, in vederea promovării unor locuri de muncă durabile si a unui mediu economic stabil la nivel regional. Proiectul urmărește să instruiască în antreprenoriat un număr de 450 de persoane cu domiciliul sau reședinta în Regiunea Centru, atât în mediul urban cât și în mediul rural. Cele 450 de persoane sunt împărțite în sub-categoriile eligibile conform prezentului apel, și anume angajati (150), inclusiv persoane care desfașoară o activitate independentă, dar și persoane inactive (300), inclusiv studenți înmatriculați în sistemul de învățământ superior, persoane casnice etc.

Etapele proiectului în ce privește grupul țintă de 450 de cursanți sunt următoarele: înscrierea la cursuri (martie-mai 2018), participarea la cursuri (mai-octombrie 2018), elaborarea unui plan de afaceri (iunie-octombrie 2018), depunerea planului de afaceri (septembrie-octombrie 2018). A doua etapă, după selectarea celor 54 de antreprenori cuprinde : practică la firme (noiembrie-decembrie), consiliere (ianuarie-aprilie 2019), înființare firmă (mai-august 2019), tranșa 1 minimis (mai-iunie 2019), angajare 2 persoane (mai-decembrie 2019), tranșă 2 minimis (iunie 2019-iunie 2020)și perioada de monitorizare (iulie-decembrie 2020)

„Toate persoanele incluse în grupul țintă vor fi selectate în baza criteriului principal, și anume manifestarea directă a interesului pentru demararea unei activități independente non-agricole în mediul urban. Vârsta acestor persoane trebuie să fie de cel puțin 18 ani, iar din cele 450 de persoane, cel puțin 35 % vor fi femei, distribuite inegal în rândul categoriilor de persoane vizate. În urma parcurgerii cursurilor de antreprenoriat, vor fi selectați un număr de 54 viitori antreprenori, pentru a primi o finanțare nerambursabilă de până la 149.359 lei, pe baza planurilor de afaceri depuse ce vizează înființarea unor societăți comerciale în mediul urban”, a menționat Luminița Mariana Csiszar, expert grupul țintă în cadrul proiectului.

„Mizez pe interesul și simțul antreprenorial al mureșenilor”

Printre cei care au subliniat oportunitățile aduse de proiect viitorilor antreprenori s-a numărat și directorul Agrom-Ro Tiberiu Ștef, care și-a exprimat dorința ca numărul acestora să fie cât mai mare în ce privește județul Mureș.

„Este o mare oportunitate acest proiect, cel puțin din punctul meu de vedere, pentru cei care au idei și care doresc să facă ceva, care doresc să intre în această lume a antreprenoriatului. În cadrul acestui proiect ei beneficiază de cursuri de instruire , de sprijin pe toată durata programului care durează trei ani de zile, plus o finanțare la final de peste 149.000 de lei pentru orice afacere care o avem înscrisă în codul CAEN, în afara activităților legate de agricultură, silvicultură și pescuit. Prin acest proiect suntem obligați să avem cel puțin doi beneficiari la nivel de județ, 12 planuri de afaceri pentru cele șase județe. Diferența pentru celelalte 42 de planuri de afaceri o va face calitatea umană a celor care vor intra în cadrul acestui program. Pot fi din toate cele șase județe, eu mizez pe interesul și simțul antreprenorial al mureșenilor. Asta urmează să vedem la toamnă”, ne-a declarat Tiberiu Ștef, director executiv Agrom-Ro.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Semiremorcă încărcată cu lemn fără documente confiscată de Poliția Mureș

Distribuie Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au confiscat o semiremorcă în valoare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.