Home / Sport / „Mica sirenă”, brasista cu șase medalii

„Mica sirenă”, brasista cu șase medalii

Distribuie

Opt medalii pentru înotătorii mureșeni

Prezenți cu patru înotători la Campionatul Național de înot, rezervat categoriilor juniori, tineret și seniori, disputat la Bacău, sportivii Clubului Sportiv Școlar Târgu-Mureș, pregătiți de antrenorii Peteley Attila și Szeghalmi Andrea s-au întprs acasă cu un număr de opt medalii, cucerite de doi dintre cei patru înscriși în competiția la care au participat aproape 400 de concurenți de la 55 de cluburi din țară. Dintre cele 8 medalii, 3 au fost de argint, iar 5 de bronz, șase dintre acestea fiind cucerite de către Fángli Henrietta. Ea a obținut trei medalii de argint în probele de 50, 100 și 200 metri bras la categoria tineret și alte trei medalii de bronz la aceleași probe, la categoria seniori.

Celelalte două medalii le-a cucerit Márton Janka, ambele la același stil, brasul dovedindu-se stilul forte pentru înotătorii mureșeni. El a obținut medalii de bronz în probele de 50 și 100 metri a categoriei juniorilor. Ceilalți doi înotători târgumureșeni prezenți au avut și ei prestații meritorii. Ei au fost Barabás Dávid (născut în 2001) și Ioana Horga (n. 2004).

Performera mureșenilor, eleva antrenorului Petelei Attila, în vârstă de 15 ani este elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, profilul Științele Naturii. A devenit multiplă campioană a României, cu titluri cucerite în întrecerile de la cadeți și juniori și se poate spune că se află la început de drum. A început înotul la vîrsta de cinci ani, deoarece fratele ei mai mare practica deja înotul și părinți au trimis-o să învețe să înoate. Antrenoarea Kerekes Éva i-a spus că are talent, ea a ascultat-o, și iată că sfatul s-a dovedit unul benefic. „Nu am un stil preferat, dar cele mai bune rezultate le-am obținut la bras”, declara recent Heni.

În cadrul întrecerilor de la Bacău au mai urcat pe podium și doi sportivi de la clubul H2O pregătiţi de către antrenorul Bartalis Karoly. Aceștia au fost Daniel Nicușan (categoria Tineret n.2000-2001) şi Balázs Mészáros (categoria Juniori n.2002-2003).
Nicuşan a cucerit medalie de argint la tineret şi bronz la seniori în proba 200m mixt, o medalie de argint la 50m bras tineret şi încă două medalii de bronz în probele 50m spate  şi 100m spate.
Al doilea, Mészáros Balázs, la Juniori, a cucerit medalie de argint în proba 200m mixt  şi două medalii de bronz la probele 400m mixt


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.