FOTO: Marșul pentru viață la Târgu-Mureș Religie
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 438 Vizualizări

FOTO: Marșul pentru viață la Târgu-Mureș

Sub sloganul „O lume pentru viață”, mureșenii au defilat sâmbătă, 24 martie, într-un marș al tăcerii, începând din fața Teatrului Național Tîrgu-Mureș și făcând ocolul Pieței Trandafirilor.

Acest marș a fost precedat de o Liturghie pentru copilașii nenăscuți la Biserica greco-catolică ”Bunavestire” de pe strada Strada Bernády György nr. 8 de la ora 10:00.

În ultimii 60 de ani, în România au fost înregistrate peste 23 de milioane de avorturi chirurgicale în clinicile de stat. Prin urmare, România continuă să ocupe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi. Marșul pentru viață se află la a X-a ediție în România anul acesta, Timișoara fiind vârf de lance.

Anul trecut au fost marșuri pentru viață în circa 290 de localități din România și Republica Moldova. În lume, Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată la Washington. D.C. în 1974, luând mai târziu avânt în restul lumii.

Tot mai puțini prezenți la marș

„Suntem puțintei, însă nu asta este important, important este să atragem atenția asupra acestui flagel al morții pe care societatea de astăzi îl acceptă așa cum este el. Noi, creștinii, trebuie să spunem adevărul, avem această datorie și adevărul ne face liberi cu adevărat, așa ne spune Hristos: Eu sunt, calea, adevărul și viața. Dacă vorbim despre Hristos, despre viață, trebuie să avem grijă să propovăduim viața. Și chiar prezența noastră aici în Piața Teatrului este suficientă pentru a cere prin rugăciune ajutorul lui Dumnezeu și a-l primi. Ne amintim de Vechiul Testament că Dumnezeu caută câțiva drepți măcar. Haideți să fim între cei care îl roagă pe Dumnezeu pentru binecuvântare. O lume pentru viață, o lume în care dragostea trebuie să ne încălzească și frigul nu poate să meargă mai departe atâta timp cât îl avem pe Dumnezeu prezent. Mâine o sărbătorim pe Preacurata Fecioară Maria, la sărbătoarea Bunei vestiri și ne amintim că ea a spus DA vieții, pentru totdeauna. Haideți, dragii mei, să facem lucrul acesta și, chiar pare că mergem împotriva curentului într-o societate în care tot mai mult se acceptă moartea, ca pe o religie până la urmă, noi nu avem voie să spunem DA decât vieții și niciodata DA morții.” a spus organizatorul Marșului pentru Viață de la Tîrgu-Mureș, protopopul greco-catolic Dan Fodor.

Protopopului li s-au alăturat cu câte o scurtă cuvântare, părintele Eugen Cântea, Rodica Baciu din partea fundației Mater și medicul obstretician Caterina Gir.

„Numărul medicilor care au refuzat să mai facă avorturi este tot mai mare și să sperăm că vom reuși, prin acest marș al vieții și toate acțiunile pe care le desfășurăm, să facem cunoscut acest adevăr și să prevenim avortul. Statisticile sunt cutremurătoare, practic am ras de pe fața pământului o Românie, fiindcă într-un interval de 50 de ani s-au făcut în România peste 23 de milioane de avorturi. Nu sunt incluse în aceste statistici, cele din sectorul privat, medicamentoase, cele ilegale făcute chiar în perioada comunismului și în alte condiții. Dumneavoastră ați ales viața. În viața de zi cu zi, mărturia pe care o dați contează foarte foarte mult.” a susținut medicul obstretician Caterina Grif care consideră că statisticile sunt subevaluate.

După spusele participanților la marș, numărul celor prezenți se împuținează de la an la an, anul acesta nefiind mai mult decât 100 de oameni care au venit să susțină această mișcare.

Elena POLEARUȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE