Home / Eveniment / Premieră: „Ivanov“ de A. P. Cehov, la Sala Mare
Elena Purea și Nicu Mihoc (Foto: Cristina Gânj)

Premieră: „Ivanov“ de A. P. Cehov, la Sala Mare

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Național Târgu-Mureș anunță premiera cu spectacolul „Ivanov“ de A. P. Cehov în regia lui Claudiu Goga și scenografia Liei Dogaru.

Premiera va avea loc miercuri, 4 aprilie, de la ora 19:00, la Sala Mare, a doua reprezentație fiind programată joi, 5 aprilie, de la ora 19:00, la Sala Mare.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Nicu Mihoc, Elena Purea, Dan Rădulescu, Nicolae Cristache, Tina Moga Oltean, Loredana Dascălu, Mihai Crăciun, Monica Ristea, Costin Gavază, Csaba Ciugulitu, Cristina Holtzli, Ion Vântu, Cristian Iorga, Sergiu Marocico, Luchian Pantea, Bianca Fărcaș, Emilia Banciu, Claudiu Banciu, Gabriela Bacali, Erika Domokos, Tiberius Vasiniuc, Ștefan Mura și Zeno Apostolache Kiss.

Din echipa artistică a spectacolului mai fac parte: Lucian Matei (video mapping) și Zeno Apostolache Kiss (pregătire muzicală).

Piesa lui A.P. Cehov spune povestea lui Nikolai Ivanov, un moşier cu multe datorii şi înconjurat de oameni pe care nu îi înţelege. Absurdul, lipsa de sens, frământările existenţiale sunt coordonatele personajului Ivanov. Acestora li se adaugă alternanţa stărilor de fericire cu cele depresive, generate de lumea în care Ivanov se învârte (o societate plină de bârfitori, cartofori, alcoolici sau parveniţi). Regizorul Claudiu Goga propune publicului o nouă interpretare a textului cehovian, ajutat de o distribuţie de zile mari formată din actorii Companiei Liviu Rebreanu a Teatrului Naţional Târgu-Mureş.

Claudiu Goga este profesor de regie în cadrul Universității de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, Bucureşti. A fost director al Teatrului „Sică Alexandrescu”, Braşov, şi directorul Festivalului de Dramaturgie Contemporană de la Braşov.

Ca regizor artistic a montat zeci de spectacole pe scenele teatrelor din București, Brașov, Craiova, Galați, Timișoara, Târgu-Mureș, Arad, Iași, Bacău și Cluj Napoca, precum și spectacole radiofonice și de televiziune.

În 1999, a primit Premiul UNITER pentru debut, „Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea“ de I.L. Caragiale, Teatrul „Sică Alexandrescu”, Braşov. Pentru același spectacol a mai primit Premiul Academiei de Teatru şi Film precum și Premiul pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de Teatru, Slobozia. De-a lungul carierei sale, a primit mai multe premii pentru regie la festivaluri de teatru, la București, Brașov, Galați sau Timișoara.

În anul 2010, Claudiu Goga a primit Premiul UNITER pentru teatru radiofonic, pentru regia spectacolului „Dumnezeul de a doua zi“ de Cornel Mimi Brănescu.

La Teatrul Național Târgu-Mureș, Claudiu Goga a mai montat spectacolul „Clinica Amanţilor“ de J.Chapman şi G.Friedman, în anul 2005.

Următoarele reprezentații cu spectacolul „Ivanov“ sunt programate joi, 19 aprilie, de la ora 19:00, și duminică, 29 aprilie, de la ora 19:00, la Sala Mare!

Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate de la Agenţia de Bilete din incinta Palatului Culturii (de marți până vineri între orele 12:00 şi 17:30, tel. 0372 951 251).

De asemenea, Casieria din incinta Teatrului va fi deschisă de marți până vineri, între orele 9:00 şi 15:00 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor, tel. 0365 806 865).

Spectatorii au posibilitatea de a achiziționa biletele online pe platforma www.biletmaster.ro.

(A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ferestre Partner vă urează Sărbători Fericite!

60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share