Home / Administratie / “Şcoala noastră… o oază de verdeaţă”, la Târnăveni

“Şcoala noastră… o oază de verdeaţă”, la Târnăveni

Distribuie

Consilierii locali ai municipiului Târnăveni au aprobat, recent, cu ocazia unei şedinţe de lucru, participarea Municipiului Târnăveni, în calitate de partener, alături de Asociaţia Tineretului Maghiar de pe Valea Târnavei Mici şi Şcoala Gimnazială „Traian”, la realizarea proiectului “Şcoala noastră… o oază de verdeaţă”, care va fi depus în cadrul  programului „Spaţii verzi – componenta Spaţii verzi urbane”. În cadrul aceleiaşi şedinţe, aleşii locali l-au mandatat pe consilierul local Mircea Vodă să reprezinte Consiliul Local Târnăveni în respectivul proiect.

Exemple de bune practici

Potrivit directorului executiv adjunct al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei municipiului Târnăveni, Celestin Beleanu, ediţia 2018 a programului „Spaţii verzi” a fost lansată de Mol România şi Fundaţia pentru Parteneriat, iar respectivul program urmăreşte implicarea comunităţilor în proiecte de înfiinţare, amenajare şi reabilitare de spaţii verzi urbane.

„Amenajarea spaţiilor verzi intravilane a devenit o problemă de mare actualitate, pe de o parte, datorită necesităţii de a asigura spaţii verzi de recreere, iar pe de altă parte, din dorinţa de reamenajare şi o mai bună întreţinere a spaţiilor verzi, conform standardelor Uniunii Europene. Graţie programului „Spaţii verzi”, iniţiat de MOL România împreună cu Fundaţia pentru Parteneriat, mai multe proiecte locale au beneficiat de finanţare nerambursabilă, un exemplu în acest sens fiind proiectele „Aleea Liceenilor” şi „Parcul Liceenilor” realizate de către Asociaţia Ecotehno Educaţia Târnăveni şi Colegiul Tehnic Târnăveni, proiectele „Parcul este şi al nostru… al elevilor”, „Pentru un oraş verde” şi” Grija pentru mediu, sănătate pentru viitor”, realizate de către Asociaţia Tineretului Maghiar de pe Valea Târnavei Mici şi Gimnaziul de Stat „Traian”, precum şi proiectul „Împreună pentru natură”, realizat de către Asociaţia Părinţilor „Liceul Teoretic Andrei Bârseanu” şi „Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu”, toate acestea fiind realizate în parteneriat cu Municipiul Târnăveni”, a precizat Celestin Beleanu.

Spaţiu verde, amenajat în incinta Şcolii „Traian”

Programul „Spaţii verzi” este destinat organizaţiilor neguvernamentale din România, în parteneriat cu şcoli sau instituţii publice, existând posibilitatea de accesare de fonduri pentru înfiinţarea şi reabilitarea parcurilor publice, terenurilor de joacă, parcurilor, spaţiilor verzi din incinta şcolilor, pe baza principiilor de protecţie a mediului, în scopul utilizării comunitare.

„Şi în această ediţie a programului, se va pune accent pe creativitate, prin activităţile de educaţie ecologică nonformală, desfăşurate în grădiniţe, şcoli, ori în comunitatea mai largă în cadrul căreia se desfăşoară proiectul respectiv. Suma maximă nerambursabilă, care poate fi solicitată pentru proiect, este de 9.000 de lei, solicitantul urmând să asigure 10% din valoarea totală a proiectului. Asociaţia Tineretului Maghiar de pe Valea Târnavei Mici şi Şcoala Gimnazială „Traian” doresc ca în parteneriat cu Municipiul Târnăveni să se implice într-un proiect de reabilitare şi amenajare a unui spaţiu verde în incinta unităţii de învăţământ menţionate, intitulat „Şcoala noastră… o oază de verdeaţă”. Ideea acestui proiect este motivată de aniversarea în acest an a 130 de ani de activitate educaţională la Şcoala Gimnazială „Traian” Târnăveni, dar şi de crearea şi menţinerea unui climat ambiental plăcut pentru elevii acestei şcoli”, a punctat Celestin Beleanu.

Educaţie ecologică şi plantări de arbori şi arbuşti

Reprezentantul Primăriei municipiului Târnăveni a mai menţionat că prin intermediu proiectului „Şcoala noastră… o oază de verdeaţă” în incinta Şcolii Gimnaziale „Traian”, în zona verde, se vor planta diverse specii de arbori şi arbuşti ornamentali.

„Tot în cadrul proiectului se vor realiza activităţi de educaţie ecologică non-formală, în afara curriculei şcolare. Cofinanţarea de 10% din bugetul total al proiectului va fi asigurată de către Asociaţia Tineretului Maghiar de pe Valea Târnavei Mici, Municipiul Târnăveni, prin serviciile de specialitate din cadrul primăriei, urmând să acorde asistenţă tehnică de specialitate şi sprijin în realizarea proiectului”, a arătat directorului executiv adjunct al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei municipiului Târnăveni.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.