Home / Cultură / Seri muzicale în memoria lui Koszorus Kálmán Jr.

Seri muzicale în memoria lui Koszorus Kálmán Jr.

Distribuie

La un an după dispariția prematură a lui Koszorus Kálmán Jr. , familia și cei apropiați vor organiza o serie de manifestări menite să-i cinstească numele și activitatea artistică în slujba artei.

„Plecarea timpurie a lui Kálmán a doborât întreaga societate de muzicieni din Transilvania şi Ungaria. Deşi a trecut un an de la vestea tragică, amintirea lui a rămas încă foarte vie în mulţi dintre noi. Acest lucru se dovedeşte şi prin faptul că de prima aniversare, de când rezonează pe alte frecvenţe, nu una, ci două evenimente se organizează în cinstea lui la Târgu Mureş, oraşul lui natal”, afirmă pe pagina de Facebook solista Krisztina Koszorus, sora regretatului Koszorus Kálmán Jr.

În memoriam Koszorus Kálmán  Jr.  pe acorduri de folclor autentic

Familia şi prietenii  vor organiza în această seară, ora 20:00, la Sala de spectacole a Ansamblului ”Mureşul”o  seară in memoriam dedicată celui care a fost Koszorus Kálmán  Jr.

„Sunt așteptați toţi prietenii, foşti colegi şi cunoscuţi al lui Kálmán, care vor să îl onoreze şi să îşi amintească de el – toboşarul, ţambalistul, bracistul, xilofonistul, percuţionistul, dansatorul, prietenul, amicul, fratele, copilul, salvatorul de animale, dar în primul rând artistul muzician, care a cântat indiferent de stil, la orice instrument (sau obiect) cu acelaşi muzicalitate. Umorul lui specific, sufletul mare, spiritul ajutător, onestitatea uneori tăioasă, ironia lui, nu făcea diferenţă între clasă, rasă sau etnie, şi acest lucru i-a adus multe prietenii.Prima parte a serii va fi DESPRE el, iar a doua parte PENTRU el, prin intermediul pasiunii lui: muzica folclorică autentică”, afirmă Krisztina Koszorus.
Tot în memoria lui Koszorus Kálmán Jr. , în perioada  7-8 aprilie va fi organizat un workshop de ţambal şi un concert la Palatul Culturii, purtând titlul ”Ţambalul maghiar – Concert în amintirea lui Koszorus Kálmán Jr.” organizat de Casa Tradiţiilor, cu artişti de renume din lumea muzicală, atât din Ungaria cât şi din Transilvania.

Intrarea la ambele evenimente este liberă!

 

De asemenea, verificati

Reuniunea Culturală”Nimb peste timp ”

Distribuie Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Fundația Culturală Cezara, Centrul de Studii Literare Grigore Vieru, Editura …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.