Home / Administratie / Mărfuri de 11,4 milioane lei, retrase de pe piaţă de Protecţia Consumatorilor Mureş

Mărfuri de 11,4 milioane lei, retrase de pe piaţă de Protecţia Consumatorilor Mureş

În decursul anului trecut, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mureş a verificat respectarea dispoziţiilor legale privind protecţia consumatorilor, referitoare la calitatea, securitatea produselor şi serviciilor destinate populaţiei, precum şi la apărarea drepturilor legitime şi a intereselor economice ale acestora, pe piaţă, la producători, importatori, distribuitori, vânzători, prestatori de servicii, prin 3.715 acţiuni de control.

Mărfuri retrase de pe piaţă

Anunţul a fost făcut miercuri, 28 martie, cu ocazia şedinţei Colegiului Prefectural Mureş, de Liviu Todoran, comisar şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mureş, care a precizat că în urma acţiunilor de control s-au întocmit 2.078 de procese verbale de contravenţie, 1.594 de procese verbale de constatare şi 38 de procese verbale de prelevare.

„Cu ocazia controalelor, în această perioadă au fost identificate mărfuri cu abateri de la prevederile legale, în valoare de 11.370.340 lei, din care 97.011 lei au fost mărfuri periculoase pentru viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor, pentru care s-a dispus retragerea din circuitul comercial şi distrugerea acestora pentru eliminarea imediată a potenţialului pericol pentru consumatori. Pentru abaterile constatate privind calitatea produselor şi serviciilor oferite consumatorilor, informarea acestora în mod complet şi precis, s-au aplicat amenzi în valoare de 2.345.000 lei”, a menţionat Liviu Todoran.

78% din reclamaţii, întemeiate

În decursul anului 2017, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mureş a înregistrat şi soluţionat 1.913 de reclamaţii şi sesizări ale consumatorilor, din care s-au dovedit a fi întemeiate 1.492 (78%), soluţionate în favoarea consumatorilor.

„Consumatorii au fost despăgubiţi prin restituirea contravalorii produselor şi serviciilor sau înlocuirea acestora, în valoare de 180.368 lei. În perioada raportată, au fost organizate controale pe următoarele tematici: tematici proprii (27), produse alimentare (18), produse nealimentare (17), prestări servicii (10), precum şi 110 de acţiuni de colaborare cu instituţiile deconcentrate, primordial acţiuni de control dispuse de Instituţia Prefectului Mureş pentru supravegherea pe piaţă a alimentelor şi serviciilor alimentare cu ocazia sărbătorilor pascale şi alte sărbători”, a explicat Liviu Todoran.

Citeste si:  Hrană caldă pentru vârstnicii parohiei Târnăveni II

Alex TOTH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

PROIECT. Parcare supraetajată în zona Spitalului de Urgență Târgu Mureș

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a declarat vineri, 21 ianuarie, pentru cotidianul Zi de …