Share

Home / Invatamant / ”Martin Luther King Jr- Memorial Day” , la Liceul Tehnologic „Lucian Blaga”

”Martin Luther King Jr- Memorial Day” , la Liceul Tehnologic „Lucian Blaga”

În acest an, pe 4 aprilie se împlinesc 50 de ani de la moartea celui care a fost Dr. Martin Luther King, J. Cu acest prilej, Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education organizează  la nivel național proiectul „4/4 Pentru Prieteni” .

,,Prin proiectul 4/4 Pentru Prieteni onorăm moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr., de la moartea căruia comemorăm 50 de ani pe 4 aprilie 2018.  Proiectul  4/4 Pentru Prieteni celebrează la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei, prin care ne unim forțele pentru a schimba ceva în bine în jurul nostru, oriunde ne-am afla în România”,  afirmă organizatorii.

Inițiativa lansată de Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education a prins ecou la Reghin, la Liceul Tehnologic ,,Lucian Blaga” din Reghin , miercuri, 28 martie, printr-un moment inedit: ”Martin Luther King Jr – Memorial Day”

Elevii voluntari coordonați de profesorii Cristina Drescan, Andreea Dumitrache, Friciu Cristina, Emilia Moldovan, Rozalia Szekely, Kosztan Katinka și bibliotecara Simon Sanda, au ales modul de sărbătorire a zilei memoriale dedicate lui Martin Luther King Jr. printr-un târg de cărți în scop caritabil.

Elevii au prezentat date biografice ale personalității în limbile română și engleză și un discurs public; apoi au vizionat un fragment din celebrul discurs al lui Martin Luther King ,,I have a dream” (The march of Washington -1963), iar în încheiere s-a interpretat piesa ,,Imagine” a lui John Lennon.

Pe întreg parcursul evenimentului s-au purtat discuții despre importanța lecturii și a voluntariatului în general.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Piaţă la standarde europene, la Târnăveni

Consilierii locali ai municipiului Târnăveni au aprobat, recent, cu ocazia unei şedinţe de lucru, Regulamentul …

Share
Share