Rectorul Leonard Azamfirei, nemulţumit de conducerea Primăriei Târgu-Mureş pentru tergiversarea extinderii campusului UMF. Replica primarului Dorin Florea: „Ciudăţenia juridico-financiară pe care vor să o realizeze ei este de fapt piedica nerealizărilor în acest moment” Invatamant
  • redactia
  • 5 comentarii
  • 1574 Vizualizări

Rectorul Leonard Azamfirei, nemulţumit de conducerea Primăriei Târgu-Mureş pentru tergiversarea extinderii campusului UMF. Replica primarului Dorin Florea: „Ciudăţenia juridico-financiară pe care vor să o realizeze ei este de fapt piedica nerealizărilor în acest moment”

Primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, a declarat joi, 29 martie, că autorităţile locale din „Oraşul trandafirilor” şi-au exprimat interesul pentru cedarea unor terenuri către Universitatea de Medicină şi Farmacie, care intenţionează extinderea campusului cu circa 2,9 hectare, în zona Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

Florea: „Declaraţia rectorului UMF este de neînţeles”

Totodată, dr. Dorin Florea a catalogat proiectul prin care UMF Târgu-Mureş intenţionează să extindă actualul campus drept o „ciudăţenie juridico-financiară” şi a spus că a informat în permanenţă conducerea UMF Târgu-Mureş cu privire la corespondenţa avută pe acest subiect cu diverse instituţii publice.

„Regret excesul care l-a cuprins pe domnul rector privind  subiectul extinderii campusului universitar. Primăria şi-a exprimat interesul din start, mai mult, împreună cu reprezentanţi ai Consiliului Local am avut discuţii cu domnul rector privind cedarea unor terenuri din fondul forestier către Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. Domnul rector trebuie să recunoască, totuşi, că modul în care reprezentanţii UMF vor să lucreze, să îşi dezvolte campusul, să îl folosească, să obţină finanţarea şi să demareze proiectul, le aparţine în totalitate. Ciudăţenia juridico-financiară pe care vor să o realizeze ei este de fapt piedica nerealizărilor în acest moment. Atât domnului rector, cât şi juriştilor din Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş li s-a adus în permanenţă la cunoştinţă toată corespondenţa pe care municipalitatea a avut-o cu alte instituţii publice în vederea soluţionării juridice a acestei speţe. Consider că declaraţia rectorului UMF este de neînţeles şi tendenţioasă în contextul celor arătate mai sus. În rest să auzim de bine!”, a declarat, la solicitarea cotidianului Zi de Zi, primarul municipiului Târgu-Mureş.

Azamfirei: „Este trist, este inacceptabil, dar este adevărat”

Mesajul edilului şef al municipiului Târgu-Mureş vine în contextul în care miercuri, 28 martie, rectorul UMF Târgu-Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, s-a declarat dezamăgit, cu ocazia prezentării Raportului pe anul 2017, de tărăgănarea proiectului de extindere a campusului universităţii.

„În şase ani de zile, Primăria Târgu-Mureş n-a făcut nimic pentru UMF. Este trist, este inacceptabil, dar este adevărat. Dacă în raport cu alte instituţii publice, Consiliul Judeţean şi alte instituţii, lucrurile acestea au mers în termeni normali de colaborare inter-instituţională corectă şi naturală, în afara faptului că ni s-au cerut hârtii după hârtii, unele dintre ele stupide, până în prezent, din motive cu siguranţă subiective şi nu obiective, încă suntem în faza în care suntem în aşteptarea unei hotărâri de Consiliu Local”, a afirmat prof. dr. Leonard Azamfirei.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • In linie cu dezvoltarea economică a orașului (vezi Primăria si deciziile lor… care mai degrabă nu exista) și cu locul pe care-l ocupam in Ardeal fata de alte orașe, orașe sau zone care ne-au luat-o mult înainte. Așa conducători=așa oraș.

  • D-le Primar vă rog sa-l întrebați pe stimabilul Rector al UMF cum a reacționat la propunerea realizării unei investiții de 35-45 de milioane de euro în parteneriat public-privat care ar fi propulsat Universitatea si Orașul la un alt nivel și cum s-a schimbat mereu astfel încât să nu se realizeze acest proiect.Ipocrizia este la ea acasă și în curtea celor care nu văd altceva decât să găsească scuze propriilor neputințe si frustrări

  • Dl.rector,astia nu lucreaza asa ,nu aveti ce sa dat.Tg.Mures este o rusine sa-i mai spui orasul trandafirilor,este orasul mizeriei si al mizeriei morale.De cand e primar ce a facu? ,sa vada strazile si centrul cu borduri sparte ,gropi peste tot,unde sunt banii orasului.florea ial si pe fratele tau maior si plecati nu mai folositi oameni,masin,soferi in scp personal.maior ce calitate are de are secretara ,masini etc…,astea nu sunt abuzuri.

  • Cea ce doreste conducerea UMF este lacomie cea ce aduce avantaj doar intereselor personale ale unora dar nu si societatii targumuresene.In primul rand produce prea multi medici mediocri,poluarea orasului prin circulatia supradimensionata ale autovehiculelor se datoreaza tot lor,dintrugerea zonelor verzi in favoarea unor constructii imobiliare apartinatoare universitatii se datoreaza tot lor.Incetul cu incetul vor defrisa si padurea targumuresului pentru a se extinde cu diferitele constructii pe terenurile primite de la primarie pentru a-si dezvolta afaceri personale.Incetul cu incetul se contureaza afaceri in jurul UMF(restaurante ,cantine ,baruri magazine,piscine de inot,sale de sport etc.) care care vor imbogatii cativa oameni dar vor aduce daune imense orasului.(poluare,mai mult gunoi ,mai multi cioro,marirea densitatii populatiei,distrugerea infrastructurilor stradale,disparitia trotuarelor,disparitia zonelor verzi medici mdiocri,etc.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE