Bobohalma, Sat Cultural al României. Mureşenii, invitaţi să redescopere “autenticul într-un colț de rai” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 699 Vizualizări

Bobohalma, Sat Cultural al României. Mureşenii, invitaţi să redescopere “autenticul într-un colț de rai”

Complexul Muzeal de Științele Naturii din Bacău a găzduit vineri, 30 martie, finala concursului național “Sate Culturale ale României”.

29 de comune din țară și-au depus candidatura pentru obținerea titlului, iar în urma preselecției, pentru etapa finală de jurizare și desemnare au fost invitate 15 localități.

În urma deliberării juriului, format din experți în etnologie și folclor, jurnaliști și arhitecți de la Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”, Universitatea “Vasile Alecsandri” și Consiliul Județean Bacău, Bobohalma, sat care aparţine de municipiul Târnăveni, a fost desemnată Sat Cultural al României.

“Este o veste care va schimba în bine viața multora dintre locuitorii din Târnăveni și în special din Bobohalma. Titlul obținut astăzi este un cadou pe care îl facem tuturor mureșenilor, pe care îi invităm să redescopere autenticul într-un colț de rai”, a declarat Sorin Megheşan, primarul municipiului Târnăveni

Conceptul care a stat la baza dosarului de candidatură întocmit de Primăria municipiului Târnăveni pentru Bobohalma este „Satul de vacanță”, centrat pe învățare și experimentarea diversității culturale.

Criteriile de jurizare au inclus calitatea, numărul și diversitatea evenimentelor propuse, viziunea comunei și prezentarea proiectelor de dezvoltare, parteneriatele locale și internaționale, experiența candidatului, importanța și impactul manifestărilor.

Proiectul de candidatură pentru concursul național a fost coordonat de Sergiu Zereș, city managerul Primăriei municipiului Târnăveni, iar prezentarea video a fost realizată de Henn Attila. Aplicația de la Bacău a fost susținută de Merinuța Stroia, delegatul satului Bobohalma în Consiliul Local al municipiului Târnăveni, Mirela Deteșan, învățătoare la Școala primară “Decebal” din sat și Silvia Făt, localnică din Bobohalma.

Concursul „Satele culturale ale României“ este un program iniţiat în 2014 de AFSR – Asociația “Cele mai frumoase sate din România”, sub patronajul Ambasadei Franţei în România şi al Delegaţiei Wallonie – Bruxelles la Bucureşti.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE