„Împreună pentru sărbători pascale în siguranţă!” Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 253 Vizualizări

„Împreună pentru sărbători pascale în siguranţă!”

În perioadele premergătoare sărbătorilor, aglomeraţia şi agitaţia ce se creează constituie factori favorizanţi pentru comiterea furturilor, în special. Astfel, lumea este mai puţin atentă, manipulează sume mai mari de bani, dar şi vizibilitatea uneori redusă datorită condiţiilor meteo, precum şi lipsa multor cetăţeni de la domiciliu, oferă ocazii infractorilor. În consecinţă, este necesară şi intensificarea activităţilor de informare referitor la măsurile preventive.

A prins astfel contur Campania „Împreună pentru sărbători pascale în siguranţă”, coordonată de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ce are ca scop informarea cetăţenilor în ceea ce priveşte conduita preventivă. Direcţiile de acţiune pentru atingerea scopului menţionat sunt elaborarea şi distribuirea de materiale de informare cu privire la prevenirea furturilor şi popularizarea mesajelor preventive prin intermediul mass media şi al bannerelor electronice.

De asemenea, vizăm şi expunerea unor afişe sau difuzarea de spoturi la radio, în măsura spaţiului disponibil. Prezenta campanie completează planurile de acţiune ale structurilor operative, iar activităţile în teren se vor derula în special în parcările marilor magazine.

Dimensiunile fenomenului infracţional care fac obiectul recomandărilor preventive fac referire la prevenirea furturilor din autoturisme, prevenirea furturilor din buzunare/genţi, a tâlhăriilor, a celor din locuinţe, precum şi la modalitatea în care cetăţenii trebuie să se comporte pentru a avea parte de sărbători liniştite.

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE