Share

Home / Recomadări zi de zi / „Împreună pentru sărbători pascale în siguranţă!”

„Împreună pentru sărbători pascale în siguranţă!”

În perioadele premergătoare sărbătorilor, aglomeraţia şi agitaţia ce se creează constituie factori favorizanţi pentru comiterea furturilor, în special. Astfel, lumea este mai puţin atentă, manipulează sume mai mari de bani, dar şi vizibilitatea uneori redusă datorită condiţiilor meteo, precum şi lipsa multor cetăţeni de la domiciliu, oferă ocazii infractorilor. În consecinţă, este necesară şi intensificarea activităţilor de informare referitor la măsurile preventive.

A prins astfel contur Campania „Împreună pentru sărbători pascale în siguranţă”, coordonată de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ce are ca scop informarea cetăţenilor în ceea ce priveşte conduita preventivă. Direcţiile de acţiune pentru atingerea scopului menţionat sunt elaborarea şi distribuirea de materiale de informare cu privire la prevenirea furturilor şi popularizarea mesajelor preventive prin intermediul mass media şi al bannerelor electronice.

De asemenea, vizăm şi expunerea unor afişe sau difuzarea de spoturi la radio, în măsura spaţiului disponibil. Prezenta campanie completează planurile de acţiune ale structurilor operative, iar activităţile în teren se vor derula în special în parcările marilor magazine.

Dimensiunile fenomenului infracţional care fac obiectul recomandărilor preventive fac referire la prevenirea furturilor din autoturisme, prevenirea furturilor din buzunare/genţi, a tâlhăriilor, a celor din locuinţe, precum şi la modalitatea în care cetăţenii trebuie să se comporte pentru a avea parte de sărbători liniştite.

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Autoturism răsturnat în Petelea

Un conducător auto în vârstă de 20 de ani, din comuna Petelea, în timp ce …

Share
Share