Peti Andras, anunţ despre reluarea zborurilor la Aeroportul Internaţional „Transilvania” Business
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 6791 Vizualizări

Peti Andras, anunţ despre reluarea zborurilor la Aeroportul Internaţional „Transilvania”

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş, Peti Andras, a declarat joi, 29 martie, că deşi lucrările de reabilitare a pistei de aterizare-decolare au fost reluate în data de 15 martie, vremea nefavorabilă a încurcat planurile executantului lucrării. Chiar şi aşa, Peti Andras a dat asigurări că activitatea aeroportului va fi reluată din vara acestui an, mai ales că deja există rezervări făcute pentru curse din 11, 16 şi 22 iunie.

Lucrările la pistă, dependente de starea vremii

Potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş, o altă amânare a lucrării din motive meteorologice este exclusă, deoarece ar contraveni cu normativele din vigoare.

„Lucrările au fost reluate în data de 15 martie. Din păcate, nu am avut foarte mare noroc cu temperatura şi vremea, înregistrându-se inclusiv zăpadă şi precipitaţii bogate care nu avantajează lucrările de stabilizare a solului. Sper că perioada următoare va fi mai favorabilă acestor lucrări şi sper ca în curând să ajungem la lucrarea solului, să se poată turna primele straturi de fundaţie beton, respectiv primele straturi de asfalt”, a afirmat Peti Andras.

„Termenul de condiţii nefavorabile, condiţii de iarnă, conform normativelor, este între 15 decembrie şi 15 martie. El, executantul, s-a putut prevala de această perioadă, care este stabilită de normative. În afara acestei perioade, nu au posibilitatea, respectiv Consiliul Judeţean ca şi investitor şi beneficiar nu a acceptat nicio altă suspendare sau amânare a termenelor. Lucrarea nu s-a amânat”, a completat Peti Andras.

Primele zboruri, în 11, 16 şi 22 iunie

Întrebat când estimează că va fi tăiată panglica inaugurală a investiţiei, preşedintelui Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş a afirmat că „în vara aceasta sigur”, şi a dat asigurări că „nu o să rămânem fără aeroport.”

Primul zbor care va ateriza la Târgu-Mureş după finalizarea investiţiei este planificat pentru data de 11 iunie.

„Sunt rezervări făcute, din 11 iunie. Primul zbor care trebuie să aterizeze la Târgu-Mureş este 11 iunie. După aceea, 16 iunie şi 22 iunie. Sigur nu depinde de mine. Dacă ar depinde de mine, ar fi foarte uşor, dar din păcate depinde de multe instituţii şi circumstanţe externe pe care nu le controlăm”, a menţionat Peti Andras.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE