Programul acţiunilor economico – sociale, aprobat de Consiliul Judeţean Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 229 Vizualizări

Programul acţiunilor economico – sociale, aprobat de Consiliul Judeţean Mureş

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 29 martie, cu ocazia unei şedinţe de lucru, Programul acţiunilor economico – sociale din coordonarea Consiliului Judeţean Mureş pe anul 2018.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, pentru anul 2018, ca în fiecare an, direcţiile de specialitate ale Consiliului Judeţean Mureş şi instituţiile subordonate acestuia propun programe proprii de acţiune, structurate după cum urmează: Programul de investiţii şi reparaţii al Consiliului Judeţean Mureş şi al instituţiilor subordonate, Programul lucrărilor de drumuri din fonduri bugetare, Programul de informatizare a administraţiei publice locale, Programul colaborărilor externe, Programul pentru acordarea de finanţări nerambursabile din bugetul public al judeţului Mureş pentru anul 2018, în domeniile: cultură, culte, sport, activități de tineret şi asistenţă socială, Programul privind dezvoltarea turismului în judeţul Mureş, Programul de comunicare privind fondurile europene, Programul de comunicare publică al Consiliului Judeţean Mureş, Programul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş şi Programul acţiunilor culturale ale instituţiilor de cultură subordonate Consiliului Judeţean.

„Programul acţiunilor economico-sociale din coordonarea Consiliului Judeţean Mureş pe anul 2018 se doreşte a fi unul pragmatic care urmează să fie monitorizat şi evaluat pe parcursul derulării lui şi reprezintă o inventariere a acţiunilor care vor fi întreprinse pentru dezvoltarea economico-socială a judeţului Mureş în anul 2018”, a precizat Péter Ferenc.

Programul de investiţii şi reparaţii al Consiliului Judeţean Mureş şi al instituţiilor subordonate cuprinde lucrările necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii curente a instituţiilor.

Investiţii şi reparaţii

Pentru programul de investiţii şi reparaţii al Consiliului Judeţean Mureş şi al instituţiilor subordonate este alocată în total 119,5 milioane lei.

Pentru reparaţia capitală a pistei Aeroportului „Transilvania” este alocată suma de 54 milioane lei, la „Palatul Apollo” vor avea loc lucrări de reparaţii şi amenajarea unui birou de primire pentru persoane cu dizabilităţi în valoare de 600.000 lei, pentru Spitalul Clinic Judeţean Mureş este prevăzută suma de 4,8 milioane pentru construirea buncărului de radioterapie şi suma de 1,5 milioane lei pentru lucrări de reparaţii la ambulatoriul de specialitate şi la 8 secţii medicale, iar Spitalul Municipal Târnăveni primeşte 1,1 milioane lei pentru aparatură şi elaborarea unor studii şi 1,5 milioane lei pentru reparaţii curente. Pe partea de asistenţă socială, sunt prevăzute, printre altele: amenajarea unei bucătării la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Reghin cu suma de 1.284.000 lei, iar la Târnăveni va fi extinsă casa de tip familial, suma prevăzută fiind de 607.000 lei.

Lucrări de infrastructură rutieră

Consiliul Judeţean Mureş a alocat pentru anul 2018 suma de 72 milioane lei pentru programul lucrărilor de drumuri, care include lucrări şi servicii privind întreţinerea curentă a drumurilor judeţene, lucrări de reparaţii, precum şi întocmirea documentaţiilor tehnico-economice pentru lucrările de întreţinere şi reparaţii planificate pentru perioada următore şi obiectivele de investiţii prioritare. În acest an Consiliul Judeţean va pregăti documentaţia DALI pentru reabilitarea mai multor tronsoane de drumuri spre ex. pentru DJ 135 Târgu-Mureş – Sărăţeni – limită judeţ Harghita, DJ 153 A – DJ153 traseu Ernei – Eremitu – Sovata, DJ 153C Reghin -Lăpușna – limită judeţ Harghita şi Ibănești Pădure – Lăpușna (12 kilometri). În ceea ce priveşte lucrările concrete, se vor continua investiţiile începute în anul 2017 şi vor fi demarate proiectele de reabilitări de drumuri finanţate prin PNDL.

Finanţări nerambursabile

În acest an Consiliul Judeţean Mureş a alocat 2,1 milioane de lei pentru acordarea de finanţări nerambursabile din bugetul public al judeţului Mureş, pentru proiecte în domeniile: cultură – pentru care e disponibilă suma de 400.000 lei, pentru culte 500.000 lei, pentru sport 300.000 lei, pentru activităţi de tineret 100.000 lei, iar pentru asistenţă socială 800.000 lei.

Susţinere pentru cultură

Programul de acțiuni economice și sociale include și programul principalelor acţiuni culturale ale instituţiilor de cultură subordonate Consiliului Judeţean Mureş. Sunt enumerate programele planificate pentru anul 2018 ale revistelor „Vatra” și „Látó”, Muzeului Județean Mureș, Bibliotecii Județene Mureș, Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică, Teatrului pentru Copii și Tineret “Ariel”, Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul” și Filarmonicii de Stat. Fiecare instituție de cultură va demara în acest an proiecte prin care se marchează Centenarul Marii Unirii.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE