Home / Iernut / FOTO. Ora de sport din Iernut, una de neuitat

FOTO. Ora de sport din Iernut, una de neuitat

Distribuie

Sala de sport din orașul Iernut a fost pentru a doua oară gazda „Caravanei Junior Sport” din cadrul acțiunii „Azi sunt profu’ tău de sport”. Acţiunea educativ-sportivă inițiată de Asociația Junior Sport în cadrul căreia mii de elevi din județul Mureș au ocazia să întâlnească mari campioni ai României din județul Mureș și să primească gratuity revista de 100 de pagini tipărită cu sprijinul Consiliului Județean Mureș  și a mai multor consilii locale de pe raza județului. La această a doua întâlnire invitaţi speciali au fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş Alexandru Cîmpeanu, Inspectorul General Şcolar Mureş Ioan Macarie, Simona Turcu, Inspector Şcolar Mureş, iar alături de gazde, Ioan Nicoară, primarul orașului Iernut şi directorul școlii gimnaziale Iernut, Horaţiu Moldovan, s-au aflat și trei dintre marii campioni mureșeni: tripla campioană mondială Ella Kovacs la atletism, campionul mondial la Wushu şi Kempo Traian Rus şi Ciprian Tapaszto, campion mondial la Skandernerg, membru al clubului Paco Power Gym din Luduș, poreclit „Rechinul”.

O oră de sport deosebită, alături de campioni

După intonarea Imnului și alocuțiunile invitaților, a început „ora de sport” propriu-zisă. Încălzirea a fost făcută de Ella Kovacs. „Ce sentimente te încearcă atunci când auzi că se intonează Imnul pentru tine este greu de descris în cuvinte și vă doresc să ajungeți cât mai mulți să trăți cel puțin o dată astfel de momente”, spunea în discursul său cea supranumită „regina celor două tururi de pistă”, după proba care a consacrat-o, cea de 800 metri. Atmosfera în sală a devenit pe parcurs tot mai „încinsă”, presărată cu numeroase momente vesele. După încălzire au urmat câteva demonstrații oferite de către membrii clubului Rei Fight,  condus de Traian Rus, urmate de un „duel” amical între acesta și un alt campion, la o disciplină diferită, de categorii diferite, împreună cu Ciprian Tapaszto. Mănușile le-au fost oferite rând pe rând și vicepreședintelui Consiliului Județean, dar și celorlalți invitați. Ella Kovacs a avut și ea ocazia să expedieze câțiva pumni, după care a trecut și pe la masa de skandergerg, unde rând pe rând au fost provocați și edilul Ioan Nicoară, inspectorul general Ioan Macarie, care i-a „doborât” și pe profesorii Horațiu Moldovan sau Ciprian Tapaszto, professor de sport la rândul său. Animația a continuat, chiar s-a amplificat când majoritatea elevilor prezenți și-au pus mănușile sau și-au măsurat forțele la masa de skanderberg. Pe parcurs, cei trei campioni, împreună cu un al patrulea, luptătorul Alin Romulus Păcurar, fost la rândul său campion la lupte libere, totodată președintele Asociației Sportul pentru Toți Reghin, care coordonează acțiunile Caravanei, au oferit autografe pe paginile revistei. Întâlnirea s-a încheiat cu poza de grup, o amintire de neuitat pentru mulți dintre cei prezenți.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

ACS Kinder: Grupa U8 a câștigat Cupa Municipiului Reghin

Distribuie După succesele grupelor U11, U9 și U6 din cadrul ACS Kinder a sosit momentul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.