Home / Agricultura / Monsanto se orientează spre editarea genetică

Monsanto se orientează spre editarea genetică

Monsanto va finanţa compania americană Pairwise Plants, care îşi propune să dezvolte culturi agricole, folosind editarea genetică, o tehnologie diferită de cea care presupune modificarea genetică.

Vicepreşedintele diviziei de biotehnologii din cadrul Monsanto, Tom Adams, va părăsi această funcţie, urmând să devină director executiv al Pairwise Plants, începând cu data de 1 aprilie. Cu sediul în San Diego, pe coasta de vest a SUA, compania Pairwise Plants va beneficia de o finanţare în valoare de 25 milioane de dolari din partea Monsanto Growth Ventures, divizia de capital a gigantului american.

Oameni de ştiinţă şi companii din întreaga lume s-au angajat să dezvolte noi semniţe pentru culturile agricole folosind editarea genetică, un proces care ar putea fi mai uşor acceptat de consumatori faţă de organismele modificate genetic, pentru că nu presupune utilizarea de ADN străin dintr-o specie diferită.

Spre deosebire de OMG-urile tradiţionale, în care o genă este adăugată dintr-un alt organism, editarea genetică funcţionează ca şi funcţia “find-and-replace” pe un procesor de text. Acesta găseşte o genă şi apoi face modificări prin editarea sau ştergerea acesteia. Folosind aşa-numitele “foarfece moleculare” pentru a tăia secvenţe de ADN, oamenii de ştiinţă pot edita genomii mai precis şi mai rapid decât oricând înainte, iar produsele agricole modificate ar putea ajunge pe piaţă mai rapid şi mai ieftin. Ne îndreptăm în direcția progresului cu pași repezi, pare-se că…

 

A consemnat Denisa MORAR

Sursă selectivă: revista Ferma

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Investiție destinată protecției apelor contra poluării cu nitrați, în Batoș

Marți, 8 iulie, a fost semnată recepția de terminare a lucrărilor pentru investiția în platforma …