Home / Sport / Argint la Mondiale pentru spadasinele junioare

Argint la Mondiale pentru spadasinele junioare

Distribuie

Cu târgumureșeanca Schlier Zsuzsa în lot, legitimată la CSU-CSȘ Târgu-Mureș, scrima românească și-a dovedit încă o dată clasa. Singura disciplină care a adus un titlu olimpic la spadă la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 a reușit marți să urce tot la spadă, cu echipa de junioare, pe cea de-a doua treaptă a podiumului în proba pe echipe din cadrul Campionatului Mondial al juniorilor, care se dispută în această săptămână în Italia, la Verona. Echipa de spadă junioare a câștigat medaliile de argint la Verona, după ce a fost învinsă finala mare de Italia, scor 31-45. Este prima medalie pentru scrima românească la un Campionat Mondial, într-o probă de juniori, după o pauză de zece ani, după cea cucerită de către Simona Deac (actuală Pop), care a câștigat tot medalia de argint la individual, tot în Italia, la Acireale, în anul 2008. Ultima medalie în probele juniorilor pe echipe a fost cucerită în 2004, când lotul era alcătuit din Ana Maria Brânză (ulterior devenită campioană la senioare), Simona Alexandru, Loredana Iordăchioiu și Oana Puiu, care cucereau bronzul în Bulgaria, la Plovdiv.
Parcursul echipei României la Verona a fost următorul: a trecut fără joc de primul tur pe tabloul de 64, a învins cu 45-36 Mexic, apoi a trecut la limită de Ungaria (39-38), în „sferturi” a învins SUA cu 45-39 și în semifinale a obținut din nou o victorie la limită, 31-30 cu Ucraina.
Echipa pregătită de antrenorii Nicolae Ille și Iulian Bratu a avut următoarea componență: Alexandra Predescu (CSA Steaua), Zsuzsa Schlier, Denisa Barosan (CSA Steaua) și Bianca Benea (CSM Oradea), (ordinea din foto).
Treapta a treia a podiumului a fost ocupată de echipa Rusiei, care a dispus în finala mică de Ucraina cu 45-27.
Mureșeanca s-a clasat înainte cu o zi pe locul VII în proba individuală. Zsuzsa a ratat calificarea în semifinale, care îi asigura medalia de bronz, după ce a pierdut în sferturi în fața spadasinei maghiare Nagy Kinga.

Foto: FR Scrimă

 

De asemenea, verificati

O nouă performanță internațională pentru dansatorul mureșean Rareș Cojoc

Distribuie Perechea de dansatori alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.