Delegaţie universitară din Georgia, în vizită la UMF Târgu-Mureş Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 225 Vizualizări

Delegaţie universitară din Georgia, în vizită la UMF Târgu-Mureş

O delegație a Universității Medicale de Stat din Tbilisi, Georgia, formată din prof. dr. Irina Kapetivazde, prorector Relații Internaționale, și prof. dr. Nino Kandelaki, coordonator instituțional Erasmus, a efectuat, în perioada 25 – 30 martie, o vizită la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș, în cadrul programului Erasmus+ „Țări Partenere” KA107.
UMF Târgu-Mureș a câștigat în cadrul Apelului Erasmus+ Țări Partenere – KA107 pe 2017 două astfel de proiecte, unul cu Universitatea Medicală de Stat din Tbilisi și cel de-al doilea cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău, Republica Moldova.
Potrivit Blogului UMF Târgu-Mureş, acordul bilateral cu cele două instituții de învățământ presupune efectuarea de mobilități de predare, stagii de studiu și stagii de formare din partea cadrelor didactice, a studenților și a personalului administrativ. Astfel, timp de o săptămână, delegația Universității Medicale de Stat din Tbilisi s-a aflat la UMF Târgu-Mureș, urmând ca o delegație a Universității noastre să se deplaseze la Tbilisi.
„Este pentru prima dată când ne aflăm la Târgu-Mureș și dorim să mulțumim conducerii UMF Târgu-Mureș pentru deschidere și pentru cooperare. Pentru universitatea noastră, pentru studenții noștri, este extrem de importantă această cooperare în vederea internaționalizării universității și a creării un sistem educațional conform cu cele mai înalte standarde europene. În cadrul programului Erasmus+ avem 22 de acorduri de colaborare cu universități renumite din Europa, ceea ne va ajuta la îndeplinirea acestor obiective”, a declarat prof. dr. Nino Kandelaki, care s-a arătat impresionată de infrastructura UMF Târgu-Mureș, punctând ospitalitatea conducerii Universității.
La rândul său, prof. dr. Irina Kapetivazde a transmis că în afara acordului bilateral Erasmus, cele două universități trebuie să încheie și un acord de colaborare general, non-Eramsus, al cărui obiectiv principal va fi să permită schimburi de studenți pentru stagii de practică de cel puțin o lună.
„Suntem extrem de bucuroși de colaborarea noastră cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș și așteptăm cu drag studenții în centrul nostru universitar pentru efectuarea mobilităților de studiu sau de practică”, a afirmat prof. dr. Irina Kapetivazde.
Programul Erasmus+ Țări Partenere – KA107 a fost lansat de Uniunea Europeană în anul 2015, iar în cadrul acestuia universitățile care dețin Carta Universitară Erasmus+ pot accesa fonduri europene pentru a derula mobilități în țări din afara spațiului european.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE