Share

Home / Administratie / Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureş, raport pe trimestrul I 2018

Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureş, raport pe trimestrul I 2018

În primele trei luni ale anului în curs, efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureş au acționat, pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte care ordinea și liniștea publică, în zona de responsabilitate teritorială care cuprinde județele Alba, Bistrița-Năsăud, Harghita și Mureș.

Potrivit Biroului de presă al instituţiei, conform atribuțiilor ce le revin, lucrătorii în bleu-jandarm au participat la peste 1.300 de misiuni, după cum urmează: 63 pe linia asigurării ordinii publice la manifestări cultural-artistice, religioase, de protest, sportive, și altele, 30 misiuni de restabilire a ordinii – aplanare de conflicte, intervenții la solicitare, 935 de misiuni de menținere a ordinii publice desfășurate în mediul urban și rural, atât independent cât și în sistem integrat, în zona instituțiilor de învățământ, piețe, târguri, etc., 292 de acțiuni în cooperare cu alte instituții – Poliția, alte structuri MAI, organele care gestionează activitatea silvică și piscicolă, DNA, BCCO, executorii judecătorești, au fost puse în aplicare 29 de mandate de aducere a unor persoane, în calitate de învinuit sau martor.

„Urmare a misiunilor derulate, în perioada analizată jandarmii au aplicat 450 de sancţiuni contravenţionale, din care 308 avertismente scrise și 142 amenzi, în cuantum de 34.100 de lei, precum și o sancțiune complementară de interzicere a accesului pe stadioane, pe o perioadă de un an. Au fost întocmite actele de sesizare în vederea începerii urmăririi penale a 42 de autori, pentru comiterea a 34 de fapte susceptibile a fi infracţiuni, ca urmare a constatării unor fapte antisociale, în mod flagrant. Cele mai frecvente infracțiuni constatate au fost de furt, dar și tâlhărie, tentativă de distrugere, nerespectarea unei hotărâri judecătorești, etc. Și în continuare ne vom centra atenția pe îndeplinirea în cele mai bune condiții a sarcinilor ce ne revin, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și conservarea climatului de normalitate civică”, se menţionează într-un comunicat de presă.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Lunca Bradului, comună în continuă dezvoltare

Comuna Lunca Bradului a trecut multă vreme într-un con de umbră în ce privește dezvoltarea, …

Share
Share