Roșiile românești și verdețurile de sezon, sigure pentru consum Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 28 Vizualizări

Roșiile românești și verdețurile de sezon, sigure pentru consum

Producătorii agricoli români dau dovadă de seriozitate și cumpătare în ceea ce privește utilizarea la parametri optimi și în condiții de siguranță a produselor de protecție a plantelor. Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale (MADR), prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, efectuează permanent controale în piețe, supermarket-uri şi la producători, în vederea prelevării de probe din legume precum ceapa verde si salata. Primele roșii românești din acest an, din cadrul Programului de sprijin pentru tomate, au fost de asemenea analizate, în scopul determinării reziduurilor de pesticide.
Pentru cele 125 probe prelevate şi transmise pentru analize, au fost eliberate buletine pentru 86 probe, acestea fiind lipsite de reziduuri de pesticide, restul probelor aflându-se în curs de finalizare a determinărilor de reziduuri.
Menționăm că prelevarea probelor pentru controlul reziduurilor de pesticide se face conform Ordinului MADR nr.1256/2005 pentru aprobarea Metodelor de prelevare a probelor de plante şi produse vegetale în vederea efectuării analizelor de laborator, pentru determinarea oficială a nivelului de reziduuri de pesticide. Analizele de laborator sunt realizate în concordanță cu sistemul de asigurare al calității ISO 17025/2005 prin metode acreditate renar.
Autoritatea Națională Fitosanitară asigură consumatorii că produsele agroalimentare existente pe piață la această oră sunt sigure pentru consum și că produsele de protecție a plantelor sunt folosite exclusiv în scopul menținerii sănătății plantelor.

MADR, prin Autoritatea Națională Fitosanitară, manifestă un interes sporit pentru depistarea la timp și eliminarea eventualelor neconformități legate de depășiri ale reziduurilor de pesticide din fructe și legume, astfel încât pe masa consumatorului să ajungă produse sigure consumului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE