Măsuri noi pentru combaterea tăierilor ilegale de păduri Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 767 Vizualizări

Măsuri noi pentru combaterea tăierilor ilegale de păduri

La o lună de la preluarea directoratului Direcției Silvice Mureș, Ovidiu Chiorean a susținut o conferință de presă joi, 5 aprilie, în care a trecut în revistă agenda instituției și principalele proiecte pe care le va demara. A fost abordată și chestiunea tăierilor ilegale de păduri din județul Mureș. În acest sens, Ovidiu Chiorean a precizat că, până în prezent, 2018 a fost un an destul de liniștit din acest punct de vedere.

Ing. Ovidiu Chiorean

„Tăierile ilegale au scăzut anul acesta față de anul trecut. La noi urmează acum perioada de inspecții de primăvară. Asta înseamnă un control de fond care se face în fiecare canton și în care sunt inventariate pagubele. Conform legislației actuale, multe din aceste pagube au fost deja inventariate și au fost comunicate. Asta e procedura actuală: în termen de 24 de ore se comunică la Poliție, fie că e contravenție, fie că e infracțiune. Dânșii se deplasează la fața locului și preiau problema furtului. În situația în care, cu ocazia inspecțiilor, vom constata și existența altor pagube decât cele care au fost sesizate deja de personalul nostru, pădurarul are răspundere.

În 2017, au fost furați 3200 metri cubi în județul Mureș, dintr-un total de 100.000 de hectare. Volumele astea provin din zonele cu populație săracă din Sighișoara, Târgu-Mureș, Reghin și Petelea. S-au făcut o mulţime de acțiuni împreună cu Poliția, cu Jandarmeria, și cu sprijin de la Prefectură. Anul acesta, Direcţia Silvică Mureş va exploata 420.000 de metri cubi din pădurile proprietate publică a statului.”

Directorul Direcției Silvice Mureș a mai adăugat: „Noi avem un număr mediu de cantoane și de personal, și regia ne-a aprobat derogări în sensul în care dacă într-o zonă presiunea asupra pădurii este mai mare, să putem diminua suprafața cantonului și să-l mărim în altă parte. S-a încercat să se facă lucrul ăsta. Personalul primește sprijin permanent. Noi avem un compartiment de pază, avem tehnicieni de pază la ocoale, care coordonează activitatea împreună cu Poliția și cu Jandarmeria. Pe Valea Gurghiului, la Pădurea Mociar, în perioada de iarnă s-a făcut pază 24 de ore din 24 într-un canton, dacă am considerat că e o problemă.

De asemenea, se încheie periodic planuri comune de colaborare cu Poliția și Jandarmeria, avem toată deschiderea și tot sprijinul, și încercăm să evităm pe cât posibil să se ajungă la probleme grave.”

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE