AFIR prelungeşte sesiunea de primire a proiectelor de finanţare pentru o măsură importantă Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 208 Vizualizări

AFIR prelungeşte sesiunea de primire a proiectelor de finanţare pentru o măsură importantă

Conform unui comunicat emis de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a prelungit sesiunea de primire a proiectelor pentru Schema de minimis aferentă submăsurii 4.2 GBER, până la data de 31 decembrie 2018.
Schema de ajutor GBER se adresează tuturor întreprinderilor agricole care doresc să-şi îmbunătăţească nivelul general de performanţă, prin creşterea competitivităţii acestora şi prin realizarea investiţiilor care sunt considerate eligibile în conţinutul Ghidului.
Prin acest sprijin, autorităţile intracomunitare susţin întreprinderile în a-şi creşte competitivitatea, prin realizarea de produse noi, cu o valoare adăugată mai mare.
Principalele obiective
Concret, prin această submăsură se urmăreşte introducerea de noi tehnologii pentru obţinerea de produse neagricole sau de o calitate superioară, creşterea calităţii produselor obţinute, a siguranţei alimentare şi obţinerea de noi produse competitive, cu impact economic asupra procesării ulterioare în întreprinderi, cu asigurarea standardelor veterinare şi de siguranţă alimentară, precum şi creşterea numărului locurilor de muncă.
Valoarea sprijinului

Beneficiarii acestei submăsuri sunt întreprinderile (definite conform legislaţiei în vigoare), cooperativele şi grupurile de producători (constituite în baza legislaţiei în vigoare).
Valoarea maximă a ajutorului acordat în cadrul prezentei scheme aferentă submăsurii 4.2 nu poate depăşi plafonul maxim / proiect după cum urmează:
a) 1.000.000 Euro/ proiect pentru IMM în cazul proiectelor care nu presupun investiţii care conduc la un lanţ alimentar integrat;
b) 1.500.000 Euro/ proiect pentru alte întreprinderi pentru proiectele care nu presupun investiţii care conduc la un lanţ alimentar integrat;
c) 2.500.000 Euro/ proiect pentru investiţiile care conduc la un lanţ alimentar integrat* (indiferent de tipul de solicitant), precum şi pentru forme asociative, în cazul proiectelor care nu presupun investiţii care conduc la un lanţ alimentar integrat.
Cazuri special

În cazul în care beneficiarul solicită sprijin prin schema de minimis (dar nu mai mare de 200.000 Euro) pentru costuri generale proiect, plafoanele maxime pe proiect prevăzute anterior se reduc cu o valoare echivalentă unei intensităţi de până la 10% din însumarea cheltuielilor eligibile din bugetul GBER, respectiv cu max. 10% din (1.2+1.3+cap.2+cap.4) pentru proiectele care prevăd construcţii ‐ montaj, respectiv cu max. 5% din (1.2+1.3+cap.2+cap.4) pentru proiectele care prevăd investiţii în achiziţii simple (fără construcţii ‐ montaj).

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE