Home / Administratie / Poliţiştii mureşeni, la datorie cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Poliţiştii mureşeni, la datorie cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști de cult ortodox.
Potrivit Biroului de presă al IPJ Mureş, pentru siguranţa publică a cetăţenilor, în noaptea de Înviere, poliţiştii vor fi prezenţi la toate cele peste 300 de lăcaşuri de cult, mânăstiri şi biserici, precum şi în zona adiacentă acestora, cu echipaje special constituite, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite. Totodată, în aceleaşi zone, fluidizarea traficului va fi asigurată de agenţii de poliţie rutieră. Echipaje de intervenţie sunt pregătite pentru a gestiona orice situaţie de natură să afecteze siguranţa credincioşilor care celebrează Învierea Domnului.
„Peste 100 de poliţişti cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere, alături de poliţişti din cadrul poliţiei transporturi se vor afla în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru ca toţi mureşenii să se bucure în linişte de celebrarea Învierii Domnului. Echipajele de poliţie vor fi prezente şi în municipiul Târgu-Mureş, la Catedrala Mare, Catedrala Mică şi la cele două Biserici de pe Bulevardul Pandurilor, dar şi la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Recea, unde şi-au anunţat participarea aproximativ 7.000 de persoane”, au transmis reprezentanţii IPJ Mureş.

Acţiunile care vor fi întreprinse de Poliţia mureşeană au drept scop asigurarea desfăşurării în condiţii de deplină ordine şi siguranţă publică a manifestărilor specifice prilejuite de apropierea Sfintelor Sărbători Pascale, prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, precum şi a furturilor din locuinţe şi din autoturisme.
„Astfel, vor fi constituite dispozitive de ordine publică în zona lăcaşelor de cult, unde se desfăşoară slujbele religioase, precum şi în zonele turistice şi de agrement. Modul de asigurare a pazei obiectivelor economice, de colectare, transport şi depozitare a valorilor monetare se vor afla de asemenea în atenţia Poliţiei. Poliţia Rutieră va acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în special în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulaţie şi la orele când se înregistrează fluxuri importante de persoane şi autovehicule spre zonele şi localităţile turistice şi în preajma lăcaşelor de cult religios. Pentru asigurarea fluenţei circulaţiei şi siguranţei deplasărilor, Serviciul Rutier a dispus sporirea numărului poliţiştilor în stradă. În ceea ce priveşte drumurile naţionale, traficul va fi monitorizat, în mod suplimentar de autospeciale dotate cu aparatură de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare”, au mai menţionat reprezentanţii IPJ Mureş.
Totodată, pentru evitarea neplăcerilor pricinuite de aglomerarea arterelor rutiere sau a ambuteiajelor ce pot apărea în această perioadă, poliţia rutieră face apel la toţi participanţii la trafic „să-şi planifice din timp deplasările, să se informeze cu privire la traseul ales, starea drumurilor şi prognoza meteo.”

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureșeni arestați preventiv pentru trafic de droguri de risc și mare risc

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul …