Home / Slider / FOTO: Integrarea persoanelor adulte cu dizabilități cu ajutorul asociației Catharsis

FOTO: Integrarea persoanelor adulte cu dizabilități cu ajutorul asociației Catharsis

Distribuie

În cadrul Târgului de Paște de la Mureș Mall, am dat peste un stand cu diverse creații decorative, atât pentru uzul de zi cu zi, cât și create cu scopul de a împodobi încăperea și masa de Paști. Cei care creează aceste aranjamente sunt persoanele cu dizabilități aflate în grija asociației Catharsis.

Scopul Asociației Catharsis este de a veni în sprijinul persoanelor adulte cu dizabilităti psihomotorii și locomotorii, prin Centrul de zi care funcționează în cadrul acestei asociații. Dacă pentru persoanele cu dizabilități sub 18 ani posibilitățile de recuperare sunt mai variate, existând școli speciale care răspund nevoilor acestora, odată cu împlinirea vârstei de 18 ani și terminarea școlii speciale, aceștia se izbesc de lipsa de servicii destinate recuperării lor. Asociația Catharsis răspunde tocmai acestor nevoi.

Persoanele cu dizabilități au nevoie de integrare

„Aici, cu ajutorul cadrelor specializate, persoanele cu dizabilităti psihomotorii și locomotorii beneficiază de servicii de recuperare conform nevoilor fiecăruia (consiliere psihologică, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, dezvoltarea și îmbunătățirea abilităților cognitive), kinetoterapie; terapie ocupațională. Tot aici ei au ocazia să socializeze, să își îmbunătățească abilitățile de comunicare. În acest scop organizăm excursii cu aceștia, ieșiri în natură, ne sărbătorim zilele de naștere împreună cu familia Catharsis.” ne spune Cornelia Oneț, președintele asociației.

Conform mențiunilor anterioare, posibilitățile de recuperare și socializare pentru persoanele adulte cu dizabilități sunt reduse. În lipsa acestora, problemele lor s-ar acutiza, aceste persoane prezentând risc de depresii, marginalizare, izolare, regrese în dezvoltare. Asociația Catharsis, prin serviciile sociale oferite, previne agravarea problemelor și apariția altora. Ei se axează pe patru tipuri de proiecte: ateliere, de relaxare și învățare, sprijin pentru părinți și terapeutice.

Având în vedere faptul că asociația Catharsis este o organizație non-profit, pentru atingerea scopurilor și obiectivelor pe care și le-au propus au nevoie de susținere materială. Cine dorește să ajute, o poate face prin intermediul formularului 230, prin care 2% din impozitul pe salarii și pensii este direcționat către asociația Catharsis. Totodată se pot face donații în contul RO52 BTRL 0270 1205 A506 79XX. Nu în ultimul rând, ei vă stau la dispoziție prin intermediul numărului de telefon 0744 760 723.

În ceea ce privește obiectele realizate împreună cu beneficiarii Asociației Catharsis, ele pot fi procurate de la sediul asociației, str. Garoafei, nr. 41, Târnăveni, jud. Mureș.

Elena POLEARUȘ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CNAS a emis ediția a II-a a Ghidului Asiguratului. Ce drepturi au pacienții români asigurați și neasigurați?

Distribuie Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) din România a elaborat, în data de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.