Share

Home / Agricultura / Ministerul Agriculturii controlează producătorii de vinuri. Ce au descoperit

Ministerul Agriculturii controlează producătorii de vinuri. Ce au descoperit

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), prin intermediul structurii competente cu atribuţii de control, a desfăşurat controale tematice specifice produselor vitivinicole, atât în depozitele distribuitorilor, cât şi la producători.
Scopul acţiunilor a fost asigurarea consumatorilor în privinţa autenticităţii şi conformităţii vinului românesc.
În acest sens, au fost prelevate peste 300 de probe de vin, atât din producţia autohtonă, din toate regiunile viticole ale ţării, de la majoritatea producătorilor români, cât şi din comerţul intracomunitar.
În urma analizării acestora, în laboratoarele specializate din cadrul MADR pentru acest gen de determinări, nu au fost depistate neconformităţi de calitate sau compoziţie fizico-chimică, excepţie făcând unele loturi de vin produs şi îmbuteliat în Bulgaria, loturi ce au fost dovedite ca fiind neconforme şi prin urmare, au fost interzise la comercializare şi returnate furnizorului din ţara vecină.
Rezultatele analizelor efectuate în cadrul Laboratorului Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului “Valea Călugareasca” asupra celor 316 eşantioane prelevate au confirmat progresele realizate în domeniul vitivinicol românesc, datorită programelor derulate prin MADR privind refacerea patrimoniului viticol şi retehnologizarea cramelor. Aceste programe au condus la creşterea continuă a calităţii si competitivităţii tuturor vinurilor româneşti.
Întreaga producţie de vinuri autohtone se caracterizează prin calitate şi diversitate, iar autenticitatea şi naturaleţea sunt elemente garantate de producătorii români, constatate de către specialişti în domeniu, dar şi certificate prin distincţiile oferite vinului românesc la concursurile organizate pe plan naţional sau internaţional.
MADR asigură consumatorii că piaţa vinurilor oferă produse de calitate, ce corespund din punct de vedere fizico-chimic şi organoleptic cerinţelor impuse de lege.

Sursa: Ştiri agricole

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Recomandare AZOMUREȘ – analizele de sol

Peste 250 de fermieri, reprezentanți ai furnizorilor de inputuri pentru agricultură, managementul și o parte …

Share
Share