Anunţ important pentru producătorii agricoli! Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 172 Vizualizări

Anunţ important pentru producătorii agricoli!

În ședința din 4 aprilie 2018 a fost aprobată o Ordonanță de Urgență a Guvernului pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a Legii nr. 70/2018 privind modificarea şi completarea Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.
Piața produselor din sectorul agricol este reglementată de Legea nr.145/2014, cu modificările și completările ulterioare, potrivit căreia comercializarea de către producătorii agricoli, persoane fizice, a produselor proprii, se face numai pe baza Atestatului de producător și a Carnetului de comercializare.
Astfel, modificările aduse Legii nr. 145/2014 presupun ca atestatele de producător și carnetele de comercializare a produselor agricole să fie emise pentru o perioadă de 7 ani.
Din cauza faptului că nu este reglementată o perioadă de tranziție, până la emiterea noilor formulare, producătorilor agricoli care doresc să comercializeze produsele proprii în piață nu le pot fi eliberate atestatele de producător/carnete de comercializare.
Emiterea Ordonanței de Urgență a Guvernului ce legiferează o măsură tranzitorie are ca scop evitarea unui blocaj în ceea ce privește accesul la piață a producătorilor agricoli, a persoanelor fizice. În acest fel, aceștia pot să-și valorifice produsele proprii și pot avea acces la programele guvernamentale multianuale de sprijin.
Prin urmare, formularele atestatelor de producător și carnetelor de comercializare aflate pe stoc se pot folosi până în data de 30 iulie 2018.

Sursa: Agrointeligenţa

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE