Share

Home / Business / Nereguli constatate la comercianţi

Nereguli constatate la comercianţi

Agenții Biroului Control Comercial – Direcţia Poliţia Locală Târgu-Mureş, au efectuat, în perioada 12-26 martie, verificări specifice la 183 unități comerciale a căror autorizații de alimentație publică sau avize de funcționare au fost retrase întrucât nu s-au achitat taxele de viză anuală până la 31 decembrie 2017, contextual identificându-se și alte încălcări ale normelor în vigoare.
„Astfel, s-a constatat faptul că nouă agenți economici își derulau exercițiul comercial fără a deține avizul de funcționare eliberat de către municipalitate, opt comercianți nu avea afișate termenele de valabilitate ale produselor sau prețurile acestora, iar o societate comercială avea expuse la vânzare bunuri fără a deține documente justificative privind proveniența lor, fapte ce încalcă prevederile articolului 1 din Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite. În consecință, polițiștii locali au aplicat 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 lei. Totodată, doi agenți economici care își desfășurau activitatea fără a deține autorizația de funcționare necesară, încălcând astfel prevederile articolului 5, alineatul 1 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 99/2000, au fost sancționați contravențional cu amenzi în cuantum de 800 lei, dispunându-se concomitent suspendarea activității până la remedierea situației”, se menţionează într-un comunicat de presă remis de conducerea Direcţiei Poliţia Locală Târgu-Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Antreprenorii, invitați să investească pentru viitor

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Bursa de Valori București (BVB) organizează …

Share
Share