Home / Sanatate / Memphis Meats: Tehnologia de producere a cărnii în care investesc miliardarii lumii!

Memphis Meats: Tehnologia de producere a cărnii în care investesc miliardarii lumii!

Distribuie

Memphis Meats este noul El Dorado pe piața cărnii. Este compania în care au anunțat public că investesc sume importante doi puternici miliardari ai lumii: Bill Gates și Sir Richard Branson, fondatorul brandului Virgin.

Potrivit lui Branson, în cel mult 30 de ani nu vor mai exista animale sacrificate pentru consumul de carne, însă acest lucru nu va însemna că omenirea nu va mai consuma acest aliment. Dimpotrivă, noile tehnologii vor permite ca producția de carne să se facă fără impact negativ asupra mediului. Astfel, miliardarul apreciază că la acest moment, fermele de animale sunt unul dintre cei mai mari poluatori, iar compania Mewmphis Meats ar putea reprezenta răspunsul cu privire la viitorul industriei cărnii.
Nu doar fondatorul Virgin este susținătorul companiei Memphis Meats. Alături de el au investit în această companie uriașul trader Cargill, dar și Bill Gates. Se estimează că Memphis Meats a reușit să colecteze până acum 17 milioane de dolari din partea acestor mari investitori care consideră că tehnologia companiei din San Francisco are forța de a revoluționa producția de carne cu costuri minime.

În prezent, Memphis Meats produce carne de vită, de pui și de rață direct din celulele animale, fără a mai fi nevoie de sacrificarea unor exemplare vii. Compania a fost fondată de un fond de investiții – DJF, care în trecut a finanțat mai multe start-up-uri din retail.
Activând sub deviza ”O lume fără animale sacrificate”, Memphis Meats declară că produce ”carnea curată” principiile procesului fiind descrise, pe scurt, pe site-ul companiei: ”Dezvoltăm o modalitate de a produce carne adevărată din celule animale, fără nevoia de a hrăni, înmulți sau sacrifica animalele. Estimăn că produsele noastre sunt benefice mediului înconjurător (cu 90% mai puține emisii de gaze cu efect de seră, consum de apă și de resurse în comparație cu metoda tradițională de producere a cărnii), animalelor și sănătății publice. Și, cel mai important, cărnurile sunt delicioase”.
Carnea produsă de Memphis Meats are un proces aparte de obținere: ”Începem prin a recolta celulele animale de cea mai bună calitate. Apoi identificăm acele celule capabile să se multiplice. Am învățat că aceste celule ne dau gustul, texturile și aromele pe care ni le dorim. Creștem aceste celule într-o carne curată, sigură și nutritivă. După 4-5 săptămâni, în funcție de tipul cărnii, se face recoltarea și carnea este gata pentru consum”.
Compania Memphis Meats își are sediul în San Francisco și inovația a fost deja popularizată de cele mai mari publicații din lume între care Fortune, Newsweek, The Gurdian, The Economist, The Wall Street Jounal sau The new York Times.
De precizat că, deși se obține printr-o tehnică modernă, carnea celor de la Memphis Meats nu este un substitut, deci nu poate fi inclusă în meniul vegetarienilor. Pe piața americană, acest tip de carne și-a câștigat deja supranumele de ”carne curată”, un element care subliniază faptul că producerea se face fără un impact asupra mediului, dar și fără antibiotice sau chinuirea animalelor.
Sursa: Agrointeligența

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cinci calificări medicale autorizate la o școală postliceală mureșeană

Distribuie Monitorul Oficial al României Partea I, Nr. 898 din 13 septembrie 2022 a publicat …