APIA: Stadiul primirii cererilor unice de plată din Campania 2018 Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 311 Vizualizări

APIA: Stadiul primirii cererilor unice de plată din Campania 2018

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș se află în plină desfășurare a Campaniei de primiri a cererilor unice de plată pentru acordarea subvențiilor către fermieri pe anul în curs. Ce mai au de făcut solicitanții și ce aspecte legate de depunerea cererilor, obligatorii pentru o înregistrare reușită, au aceștia de îndeplinit, ne-a spus directorul executiv al APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

“La nivelul județului Mureș, până la această dată, au fost depuse și preluate la sediul APIA un numar de 11.510 cereri, pe care, strict pentru analiza comparativă, le raportăm la totalul de circa 26.000 cereri depuse în Campania anului 2017. Momentan, persistă o restricție în ceea ce privește preluarea cererilor, în sensul că se pot primi cereri în sectorul vegetal doar până la limita de 10 ha. În ceea ce privește fermierii mari, adică cei care solicită sprijin pentru suprafețe cu mult mai mari de 50 ha, la acest moment, pot depune cereri doar dacă suprafețele lor de teren sunt din categoria de folosință pajiști permanente, culturi permanente – vii, livezi și, concomitent, nu au solicitare de sprijin în sectorul zootehnic, cu excepția ajutorului național tranzitoriu din sectorul zootehnic – bovine de lapte și bovine de carne”, precizează directorul executiv al instituției.

Acesta a mai amintit că fermierii mari din categoria mai sus amintită au fost notificați telefonic de către funcționarii responsabili de primirea cererilor, respectiv au participat și la informări în cadrul sesiunilor organizate la începerea campaniei de primire a cererilor cu privire la documentațiile necesare care trebuie să însoțească cererea de plată, la depunerea ei: „Urmare a acestor notificări, fermierii mari se pot prezenta la Centrul Județean pentru operațiuni de verificare preliminară a completitudinii dosarului care urmează a fi depus, astfel încât atunci când aplicația va fi parametrizată pentru toate schemele și subschemele, inclusiv pentru cele aferente sectorului zootehnic (sprijin cuplat, respectiv ANT-9 ovine și caprine), procesul de preluare să fie decongestionat, prin eficientizarea timpului utilizat la preluarea cererilor. De asemenea, prin această modalitate, urmărim ca însăși preluarea cererii, în ansamblul ei, sa fie caracterizată de parametrii calitativi corespunzători, urmând ca verificările administrative subsecvente momentului preluării să decurgă fără necesitatea de a mai notifica suplimentar fermierul.

Preluarea cât mai corectă și completă a dosarului va premerge și va permite astfel efectuarea cronologică a operațiunilor ulterioare,  respectiv controlul în teren, acolo unde va fi cazul, respectiv toate  controalele administrative necesare, având ca finalitate efectuarea calculului plăților cuvenite fiecărui fermier și plata efectivă, în avans, aceasta din urmă până la data de 16.10.2018”, ne-a explicat directorul APIA Mureș.

În final, fiind în plină campanie de primire a cererilor unice de plată aferente anului 2018, Ovidiu Săvâșcă le reamintește tuturor posibililor beneficiari de necesitatea prezenței acestora în vederea depunerii cererilor lor de plată pana în data de 15 mai inclusiv, considerată data finală, după care nu se mai pot primi, la nivel național, cereri valide.

“De asemenea, dorim să-i asigurăm pe beneficiarii noștri că APIA va depune toate eforturile necesare pentru ca fiecare dintre aceștia să reușească în demersul lor, transmițând rugămintea ca, în măsura în care nu intervin cauze obiective, să respecte programările și reprogramările efectuate și comunicate acestora. De acest fapt va depinde calitatea preluării cererilor proprii, dar în egală măsură și a celor aparținând semenilor lor”, a conchis directorul agenției.

 

A consemnat Denisa MORAR

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE