Home / Invatamant / Mai multe locuri bugetate pentru universităţile mureşene

Mai multe locuri bugetate pentru universităţile mureşene

Portalul de ştiri Hotnews a publicat marţi, 10 aprilie, documentul integral cu cifrele de şcolarizare pe 2018-2019 alocate universităţilor de stat – ciclul licenţă. Concret, documentul conţine numărul de locuri – granturi de studii (anul I) finanţate de la bugetul de stat pentru studii universitare de licenţă, la forma de învăţământ cu frecvenţă, din instituţiile de învăţământ superior de stat, pentru anul universitar 2018-2019.

600 de locuri pentru UMF

Potrivit sursei citate, Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat 600 de locuri Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș, cu 50 de locuri mai mult ca anul trecut, din care 18 pentru absolvenți de licee din mediul rural, 113 pentru Domenii prioritare de dezvoltare ale României, 10 pentru romi și 459 repartizate statistic.

Anul trecut, UMF Târgu-Mureş a primit următoarea repartizare: 550 de locuri în total, din care 10 pentru romi.

460 de locuri pentru UPM

Universitatea „Petru Maior” (UPM) din Târgu-Mureș a primit un total de 460 de locuri (cu 30 de locuri mai mult ca anul trecut), din care 14 pentru absolvenți de licee din mediul rural, 7 destinate formării cadrelor didactice în plus față de cele alocate în urmă cu un an, 28 pentru Domenii prioritare de dezvoltare ale României, 28 pentru romi și 383 repartizate statistic

Anul trecut, UPM Târgu-Mureş a primit următoarea repartizare: 430 de locuri în total, din care 28 pentru romi.

71 de locuri pentru UAT

Universitatea de Arte (UAT) din Târgu-Mureș a primit un total de 71 de locuri (identic cu anul trecut), din care 3 pentru absolvenți de licee din mediul rural, 2 pentru romi și 66 repartizate statistic

Anul trecut, UAT Târgu-Mureş a primit următoarea repartizare: 71 de locuri în total, din care 2 pentru rromi.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

3 cazuri noi de Covid-19 în județul Mureș

Până astăzi, 11 august, în județul Mureș au fost confirmate 1094 cazuri de persoane infectate …