Luchian Pantea : „Să ai curaj să te bați cu pumnu-n piept, pentru ce-ți dorești să vezi la tine acasă” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 465 Vizualizări

Luchian Pantea : „Să ai curaj să te bați cu pumnu-n piept, pentru ce-ți dorești să vezi la tine acasă”

Marian Vultur, Cristina Iușan, Alexandra Moldovan, Paul Predușel, Radu Anastas, Luchian Pantea, Măriuca Ignat, Sebastian Tătar, Bianca Tămășan și Simon K. Attila  au oferit reghinenilor,  în zilele de 12 și 13 aprilie,  patru porții de teatru, grație unui proiect inițiat  Luchian Pantea, reghinean de loc, actor al Teatrului Național din Târgu-Mureș.

Până aici nimic nou sub soare, doar că cele patru reprezentații au avut parte de locații inedite, departe de vreo sală de spectacol, respectiv Cartierele Rodna, Unirii, Libertății și Parcul Tineretului.

Marian Vultur, Cristina Iușan, Alexandra Moldovan, Paul Predușel, Radu Anastas, Luchian Pantea au readus la viață personajele textului „Câinele grădinarului” scris de Lope de Vega, adaptat sub titlul de ”Dragoste triunghiulară”. Un secretar, stapâna lui și o servitoare. Aparent simplu, nu și când vine vorba de iubire. Mai ales de un triunghi amoros! Visele de mărire îl fac pe Teodoro, secretarul, să o lase pe servitoarea pe care o tot curtează, Marcela, pentru dragostea stapânei lui, Diana. Însă…drumul dragostei este complicat, iar Teodoro nu l-ar putea parcurge fără ajutorul valetului său, Tristan. Povestea se întortocheaza mai mult când apar Anarda și Fabio, alți servitori, care nu sunt de acord cu acțiunile secretarului.
La fiecare reprezentație publicul s-a bucurat din plin de porția de teatru oferită de „ReghinActorii”, care au încercat, sperăm noi că au și  reușit, să-i facă pe spectatori să se aplece asupra spectacolului de teatru, dar mai ales să conștientizeze că se pot face multe lucruri frumoase pentru Reghin. Un astfel de lucru este tocmai proiectul „ Teatru pentru Riverani” născut prin intermediul Fondului Comunitar Reghin prin proiectul „Abonament pentru Comunitate”.

„Concluzia mea după aceste două zile de teatru la Reghin este una  simplă: e plină de zâmbete, de bucurii, nu de lacrimi în batistă! O trupă, 6 actori, 7 personaje, de două ori pe zi ți-am oferit experiențe teatrale! Ai venit, ai văzut, ai simțit, n-ai absentat. La final, plin de fericire ne-ai aplaudat. Timp de o oră noi grijile ți-am luat, apoi de comun acord ne-am îmbrățișat. Spectatorule drag, mă bucur că ai înțeles! Totul a fost pentru tine! Mă bucur că îți place spectacolul de teatru plin de rime, jucat de ReghinActorii lângă bloc la tine. Acum că știi de Abonamentul pentru comunitate, stai pe aproape căci sunt puși pe fapte. MARI. Ei ne-au ajutat să facem Teatru pentru Riverani! Pe viitor îți doresc să ai curaj să te bați cu pumnu-n piept, pentru ce-ți dorești să vezi la tine acasă. Nu rămâne indiferent!”, a spus Luchi, sufletul Reghinactorilor.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE