Share

Home / Administratie / Viziunea primarului Dorin Florea pentru anul 2023: Târgu-Mureş, cel mai influent pol de dezvoltare urbană din Regiunea Centru

Viziunea primarului Dorin Florea pentru anul 2023: Târgu-Mureş, cel mai influent pol de dezvoltare urbană din Regiunea Centru

Primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, şi-a prezentat, recent, Raportul de activitate aferent anului 2017, document în care abordează şi viziunea autorităţilor locale din „Oraşul trandafirilor” pentru următorii cinci ani.

Ce prevede Strategia

Astfel, în raportul său, care este disponibil pe pagina web www.tirgumures.ro, dr. Dorin Florea afirmă că „la nivelul municipiului Târgu-Mureş s-a elaborat Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Târgu-Mureş, document strategic obligatoriu în vederea accesării fondurilor europene structurale şi de investiţii aferente perioadei de programare 2014-2020.”

„Potrivit strategiei, viziunea Municipiului Târgu-Mureş este: la orizontul 2023, municipiul Târgu-Mureş reprezintă cel mai influent pol de dezvoltare urbană din Regiunea Centru, promovând dezvoltarea urbană sustenabilă din punct de vedere al sistemului educațional, sanitar, al mobilității urbane, dezvoltării economice, incluziunii sociale, combaterii sărăciei și protecției mediului, dezvoltând parteneriate puternice între guvernanța locală, cetățeni, mediul economic și societatea civilă”, a precizat dr. Dorin Florea.

Primarul municipiului Târgu-Mureş a mai dezvăluit că Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Târgu-Mureş prevede: promovarea mobilității urbane multimodale durabile și îmbunătățirea conectivității care să contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon și la scoaterea din „izolare“ a municipiului Târgu-Mureș, îmbunătățirea managementului energetic, creșterea calității factorilor de mediu și a condițiilor de locuire, susținerea mediului economic și creșterea competitivității și a capacității de cercetare – inovare, dezvoltarea facilităților urbane îmbunătățirea condițiilor de viață şi de siguranță a cetățenilor prin servicii performante adaptate nevoilor și accesibile tuturor categoriilor și grupurilor sociale şi creșterea atractivității a municipiului Târgu-Mureș ca destinație turistică pe direcțiile cu potențial maxim de dezvoltare: turism sportiv, de recreere, natural și cultural.

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO. „Tonitza. Imagini ale copilăriei”, o expoziție-eveniment unică la nivel național, în 150 de exponate

Muzeul Județean Mureș va deschide pe 1 martie o expoziție unică în România care, prin …

Share
Share