Banatul și Moldova, în fruntea olimpicilor la pregătirea teoretică în sport Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 325 Vizualizări

Banatul și Moldova, în fruntea olimpicilor la pregătirea teoretică în sport

Cea de-a XIII-a ediție a Olimpiadei Naționale de Pregătire Sportivă Teoretică s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii la Târgu-Mureș. Ediția n-a fost catalogată una cu ghinion, ținând cond de numărul ediției. Aceasta a fost mai degrabă una foarte reușită, evident cu atât mai mult pentru câștigători. Cei 126 de elevi participanți și profesorii însoțitori din 36 judete și din municipiul București au avut parte de un program bogat. Aceștia au beneficiat de atenția oferită de către organizatori. Participanții, elevi din învățământul vocațional sportiv prezenți la această competiție și-au etalat cunoștințele în pregătirea sportivă teoretică, dar au avut ocazia și să viziteze câteva puncte de atracție mureșene, cum a fost vizita la Cetatea Medievală Sighișoara, sau cea de la Grădina Zoologică din Târgu-Mureș.

Festivitatea de deschidere a avut loc la Teatrul Ariel din Târgu-Mureș, care a avut de aseemenea un bogat program. După discursurile lui Ioan Macarie, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, al lui Alin Păunescu, inspector general în cadrul Ministerului Educației Naționale, prof. univ. dr. Nicolae Neagu, șeful Disciplinei Științele Motricității din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu Mureș i-a prezentat pe membri Comisiei Centrale de Organizare și Evaluare, al cărui președinte de onoare este.

„Ne bucurăm să organizăm această ediție la Târgu-Mureș și dorim tuturor participanților succes în competiţie. Este o competiție în care fiecare se va întrece în primul rând cu sine însuși, abia după aceea vine confruntarea cu ceilalți competitori. Am convingerea că pe podium se vor regăsi cei mai buni, iar în ceea ce ne priveşte, vom avea grijă ca ceea ce trebuie să caracterizeze sportul, doar suntem în domeniu, „fair-play-ul” să fie la el acasă. Vă urăm bun venit la Târgu-Mureș și cei mai buni să câștige”, au fost câteva din cuvintele de deschidere ale lui Ioan Macarie.

 

Program bogat, pe mai toate gusturile

 

Elevii de la instituțile de profil din clasele IX-XII din toată țara au asistat în continuarea festivității la un spectacol emoționant, totodată spectaculos, oferit de către echipa de gimnastică ritmică a Liceului cu Program Sportiv „Szasz Adalbert” din Târgu-Mureș, de membrii Palatului Copiilor din Târgu-Mureș, inclusiv filiala Sighișoara, campioni europeni la dans modern. Trupa și-a încheiat reprezentația cu un dans popular „stilizat”, în aplauzele entuziaste ale întregii asistențe. Festivitatea s-a încheiat cu ședința tehnică, unde s-au stabilit toate detaliile legate de desfășurarea întrecerii care avea să se desfășoare a doua zi, la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu”.

Elevii participanți au susținut examenul a doua zi, după care, pe parcursul după amiezii, în timp ce lucrările au fost evaluate, au efectuat excursia în Cetatea Medievală din Sighișoara. Următoarea zi a avut în program, pe lângă depunerea și rezolvarea contestațiilor, vizita la Grădina Zoo, a bazei sportive din incinta UMF, urmate de Gala laureaților și masa festivă. Cei peste 100 de liceeni au petrecut zile de neuitat la Târgu-Mureș, cu emoțiile aferente în asemena ocazii, era vorba totuși despre o competiție. Dintre participanții mureșeni doi s-au aflat aproape de „podium”, două fete de la LPS „Szasz Adalbert” Târgu-Mureș, din clasele a IX-a și a XI-a, ambele clasate pe locul 5.

Ocupanții primelor trei locuri la cele patru clase și locurile ocupate de participanții mreșeni:

Clasa a IX-a (31 participanți)

  1. Giulia Silvia Pintrijel (LPS Suceava)
  2. Alexandra Gruia (LPS Târgu-Jiu)
  3. Tania Borisov-LPS „Nicolae Rotaru” Constanța
  4. Francesca Rosaria Poienar-LPS Târgu-Mureș (locul 5)

Clasa a X-a (34 concurenți)

  1. Iulia-Carina Brindescu (LPS „Banatul” Timișoara)
  2. Andreea Scurtu (Colegiul Național „Emil Racoviță” București)
  3. Irina Eremia (Liceul Tehnologic Topolog-Tulcea)

Marius Andrei Gliga Matei (LPS Tg. Mureș- locul 25)

Clasa a XI-a (35 participanți)

  1. Vasile Bobu (LPS Focșani)
  2. Isabela Butnariuc (LPS Vaslui)
  3. Ioana-Diana Alexandrescu (LPS „Banatul” Timișoara)

Daiana-Larisa Mărginean (LPS Tg. Mureș- locul 5)

Clasa a XII-a (25 participanți)

  1. Bogdan-Mario Durac (LPS „Banatul” Timișoara)
  2. Andreea-Simina Moroianu (LPS Brăila)
  3. Lucian-Sebastian Medwig (LPS Suceana)

Janosi Renata (LPS Tg. Mureș- locul 9)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE