Home / Diverse / Incluziunea si diversitatea in sport – Africa de Sud 2018

Incluziunea si diversitatea in sport – Africa de Sud 2018

Distribuie

Africa de Sud este a 9-a tara ca marime din Africa. Avand 48 de milioane de locuitori, aceasta este cunoscuta, printre altele, si pentru diversitatea sa culturala, religioasa si lingvistica. Constitutia acestei tari  recunoaste 11 limbi oficiale. Desi este cea mai folosita in administratie, sfere oficiale si comerciale, limba engleza este abia a cincea in randul limbilor materne. Populatia  de culoare reprezinta 80%  din cetatenii acestei tari , este alcatuita din mai multe grupuri etnice si vorbeste diferite limbi bantu dintre care 9 sunt recunoscute oficial. In Africa de Sud intalnim cele mai mari comunitati de albi, indieni si mulatri de pe continentul african. In timp britanicii si burii, populatii care au dominat teritoriul, au instituit legi care sa controleze populatia de culoare. Dupa obtinerea independentei in 1961 sistemul de legi s-a transformat in segregare institutionalizata (apartheid). La aceste politici s-a renuntat la mijlocul anilor 1990, cand tara a revenit in Commonwealth.

 

In acest context politic si social deosebit, Eventus International Limited, companie cu expertiza in organizarea si furnizarea de evenimente prin care se incearca implementarea de strategii si tactici de a incepe, a creste si a reusi in afaceri,organizeaza, prin divizia sa sud- africana,  Africa Business of Sports and Stadia, conferinta Incluzion & Diversity in Sport. Aceasta se va desfasura in perioada 30-31 mai 2018 in Johanesburg si va reuni reprezentanti ai guvernelor, ai federatiilor sportive, factori de decizie politica,administratori sportivi, manageri de cluburi sportive, antrenori, avocati din domeniul sportiv si reprezentanti ai cazinourilor online. Aceste tipuri de cazinouri online sunt interesate in combaterea stabilirii rezultatelor meciurilor in afara terenurilor si de oportunitati de sponsorizare in sport.

 

Africa Business of Sports and Stadia contribuie la stimularea colaborarii, stimularea cresterii afacerilor si la facilitarea inovatiilor in domeniul sporturilor, creand platforme si medii de cunoastere in care un grup de experti, din toate domeniile sportului si industriei stadioanelor, ajuta delegatii sa inteleaga strategiilor actuale sau de viitor in dezvoltarea afacerilor si in implementarea inovatiilor si tehnologiilor.

Lucrarile conferintei se vor concentra pe influenta sportului in pregatirea si directionarea societatii spre incluziune si crearea unor medii de sport echitabile. Vorbitorii vor incerca sa abordeze o gama cat mai larga de subiecte si aspecte relevante pentru diversitate si incluziune, motivele pentru care sportul ar trebui sa fie mai incluziv  si beneficiile pe care le poate aduce diversitatea.

 

 

Dintre temele propuse pentru discutii amintim: <Granitele, problemele si provocarile din sport>, <Rolul Curtii de Arbitraj Sportiv in reformarea sportului>, <Diversitatea si incluziunea in Planurile Nationale de Sport>, <Analiza despre rasismul in sport si combaterea acestuia>, <Garantarea echitatii intre barbati si femei>, < Noi strategii de promovare a sportului si a activitatilor de recreere>, <Progrese pentru comunitatea LGBT in sport>, <Siguranta in includerea copiilor in activitati sportive>, < Crearea unei culturi incluzive, programe culturale inovative>, <Strategii pentru promovarea persoanelor cu dizabilitati in sport>.

 

Preocuparea mediului sportiv in in promovarea incluziunii si diversitatii in sport este doar o extensie a preocuparii societatii in ansamblu in acest sens. De cele mai multe ori, subiectul diversitatii culturale in cadrul organizatiilor capata o abordare emotionala si genereaza probleme din cauza diferentelor de perceptie si a orientarilor individuale. S-a constatat ca in companiile unde aceste divergente au fost bine gestionate, rezultatele nu s-au lasat asteptate, de cele mai multe ori astfel de actiuni primind un feedback instant din partea consumatorilor. Cultura incluziva ajuta companiile sa isi pastreze angajatii cu viziune globala, facand ca locurile de munca generate sa fie foarte atractive pentru persoanele care au o astfel de viziune.

 

In acelasi timp, unele estimari avanseaza date despre circa 1 miliard de persoane cu dizabilitati. Acestea reprezinta 15% din populatia lumii, un procent deloc de neglijat, tinand cont ca unele dintre persoanele in cauza  capata aceste dizabilitati in urma unor fenomene naturale: cutremure, inundatii, incendii, etc. Incluziunea acestor persoane insemna de multe ori recuperarea unor mari cantitati de cunostinte, dar mai ales cunoasterea unor noi perspective asupra problemelor societatii.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Cum să gătești micii dacă nu ai grătar?

Distribuie Poate nu ai grătar acasă și ți-e poftă de fiecare dată când intri în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.