Home / Invatamant / Specialiştii BNR, „apostoli ai educaţiei financiare”

Specialiştii BNR, „apostoli ai educaţiei financiare”

Banca Națională a României (BNR), în parteneriat cu organizația Child and Youth Finance International și Ministerul Educației Naționale, au organizat recent, pe durata a cinci zile din luna martie 2018, „Global Money Week – Săptămâna Mondială a Banilor”.

Vizite în 11 şcoli mureşene

Potrivit informaţiilor furnizate de Peter Balogh, referent în cadrul BNR – Agenţia Mureş, tematica acestui an a fost ”Money Matters Matter”, iar pe parcursul programului sucursalele și agenţiile BNR au organizat activităţi educaţionale destinate elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar, la care au participat peste 8.700 de elevi de la 136 de școli din întreaga țară.

La nivelul judeţului Mureş, echipele BNR au vizitat 11 unităţi de învăţământ şi au susţinut prezentări unui număr de 987 de elevi din mediul urban şi rural de la următoarele şcoli: Şcoala Gimnazială Ţigmandru, Şcoala Gimnazială Nadeş, Şcoala Gimnazială „Petre N. Popescu” Vânători, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ceuşianu” Reghin, Liceul Tehnologic „Ioan Bojor” Reghin, Şcoala Gimnazială „Traian” Târnăveni, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Târnăveni, Şcoala Gimnazială Ogra, Şcoala Gimnazială „Ioan Vlăduţiu” Luduş, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Luduş şi Şcoala Gimnazială „Serafim Duicu” Târgu-Mureş.

„Au fost susținute prezentări despre economisire, credit, dobândă, inflaţie, istoria monedei naţionale, rolul şi funcţiile băncii centrale. De asemenea, au fost utilizate materiale video legate de istoria leului, fabricarea monedelor şi bancnotelor aflate în circulaţie şi de elementele de siguranţă ale bancnotelor”, au transmis reprezentanţii BNR.

Mesajul lui Mugur Isărescu

Cu ocazia activităţilor desfăşurate în „Săptămâna mondială a banilor”, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a mulțumit colegilor din teritoriu: Educația financiară reală este cea care implică un contact nemijlocit cu beneficiarii ei principali – copiii și tinerii. Specialiștii Băncii Naționale care merg în școli și licee, de la orașe și până în cele mai inaccesibile zone rurale, sunt adevărații apostoli ai educației financiare.”

BNR a participat pentru al cincilea an consecutiv la programul Global Money Week.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dora Optics, tratamente și soluții de top în domeniul oftalmologic

Dora Optics este o companie de servicii integrate de optică și oftalmologie. Înființată în anul …