Share

Home / Cultură / Ziua Internațională a Romilor sărbătorită în comuna Sînpaul

Ziua Internațională a Romilor sărbătorită în comuna Sînpaul

Primaria și Consiliul Local Sînpaul au organizat duminica 15 aprilie mai multe manifestări culturale  cu ocazia sărbătoririi Zilei  Internaționale  a Romilor. Au pus umărul ca totul să fie organizat cum trebuie, primarul comunei Simon Istvan șeful Poliției Locale Sînpaul Tibi Coloman, iar ca totul să fie fără probleme reprezentanții Jandarmeriei, Poliției Române  și Poliției Locale Sînpaul.

Ziua a început de dimineață la baza sportivă a comunei Sînpaul unde tinerii romi s-au întrecut la un campionat de fotbal cu multe premii si surprize. După orele 16.30, în centrul comunei lângă Primarie, s-a deschis oficial sărbătoarea, prezentarea fiind făcută de îndrăgitul actor Rudy Moca, urmată de alocuțiunile primarului și altori invitați.

”Avem în această perioadă un proiect foarte important pentru comunictatea din Sînpaul, mai ales pentru locuitorii de etnie romă. Vom investi în zona socială mai multe milioane de euro, se va dezvolta învățământul, asitența socială, se vor crea locuri de muncă și noi afaceri. Dacă până acum am făcum foare multe proiecte de infrastructură, am asfaltat, construit și renovat, acum va trebui să lucrăm cu oameni, cu inimi și suflete, care este de 100 de ori mai greu.”, a declarat primarul Simon Istvan.

Au avut spectacole Trupa de foc din Sînpaul, sub coordonarea doamnei Puibert Ildiko urmată de Cântece și jocuri țigănești ca la ușa cortului cu formația Gruia Sandorica și Mimi de la Turda, Ovidiu Furnea și Ioșcuța de la Mureș. Seara s-a încheiat cu un frumos foc sacru de șatră și multă voie bună.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„O nuntă perfectă” la Promenada Mall

La începutul primăverii, în weekendul 1-3 martie, Promenada Mall va găzdui cea de-a XX-a ediție …

Share
Share