Home / Invatamant / FOTO: „Săptămâna Educaţiei pentru Sănătate”, la Universitatea „Petru Maior”

FOTO: „Săptămâna Educaţiei pentru Sănătate”, la Universitatea „Petru Maior”

Distribuie

Departamentul de Management-Economie din cadrul Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative a Universității „Petru Maior” (UPM) din Târgu-Mureș a organizat, în perioada 10-13 aprilie, cea de-a II-a ediţie a ciclului de workshop-uri și activități intitulate „Săptămâna Educației pentru Sănătate”

Teme diverse privind sănătatea

Evenimentele au fost inițiate și coordonate de către lector dr. Angela On, în prejma Zilei Mondiale a Sănătății, şi au fost dedicate informării corecte a studenților pe teme diverse privind sănătatea.

„Le mulțumim specialiștilor invitați pentru disponibilitatea de a participa la aceste activități și de a răspunde numeroaselor întrebări adresate de către studenți și cadrele didactice”, au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, lector dr. Angela On – coordonator evenimente şi conf. univ. dr. Mihaela Kardos – director Departament.

Interes deosebit în rândul studenţilor

Anul acesta, seria de întâlniri a început marți, 10 aprilie, cu tematica importanței actului voluntar de donare de sânge, prezentată de psiholog Marinela Lazăr de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș.

„Am urmărit desigur și implicarea studenților și a personalului universității în activitatea de donare de sânge, ca parte a unui comportament civic responsabil”, au subliniat reprezentantele UPM Târgu-Mureş.

Miercuri, 11 aprilie, a avut loc o sesiune de informare privind prevenirea infecțiilor cu ajutorul vaccinurilor susţinută de dr. Monica Marcela Pușcaș, specialist în medicina de familie la Centrul Medical Omniprax. Discuțiile s-au concentrat în special asupra prevenirii infecțiilor cu Human Papillomavirus (HPV) și cu virusul Hepatitei B.

Schimbând registrul, următoarea întâlnire de joi, 12 aprilie, a fost dedicată sănătății ochilor, iar medicul specialist invitat a fost dr. Dacia Hîncu de la Visual Med Târgu-Mureș.

La întâlnirea de vineri, 13 aprilie, a răspuns invitației UPM asistent medical Maria Casoni de la SMURD Târgu-Mureș, care le-a prezentat studenților tehnicile de acordare a primului ajutor și procedurile care se aplică în diferite situații de urgență.

„Interesul pentru temele de sănătate este deosebit în rândul studenților, ceea ce ne motivează să continuăm acest tip de activități în universitatea noastră”, au mai transmis reprezentantele UPM.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Despre situația jalnică a clădirii Colegiului Național „Unirea”, la întâlnirea Ministrului Educației cu directorii de școli

Distribuie Ligia Deca, Ministrul Educației, a participat la o ședință de lucru cu directorii de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.