Recorduri noi, la Concursul de Orientare Turistică de la Ibăneşti Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 244 Vizualizări

Recorduri noi, la Concursul de Orientare Turistică de la Ibăneşti

52 de concurenţi au luat startul vineri, 13 aprilie, la Ibănești, pe platoul Fâncel, într-un cadru superb de primăvară, la cea de-a VIII-a ediţie a Concursului de Orientare Turistică organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Târgu-Mureş.

Competiţie, dar şi relaxare

Proba de concurs a constat în parcurgerea unui traseu marcat, dintr-o zonă împădurită. Concurenţii au primit din partea organizatorilor hărţi pentru orientare cu zona traseului de concurs. Traseul marcat a avut un număr fix de posturi, obligatorii de atins, iar departajarea concurenţilor s-a făcut în funcţie de numărul de posturi descoperite şi a timpului obţinut. Totodată, concurenții au beneficiat de instructaj de specialitate, înainte de începerea competiţiei.

„La această ediție s-au depășit recordurile de timp de anul trecut. Traseul destinat studenților a fost parcurs în 17 minute și 35 de secunde, iar traseul juniorilor a fost parcurs în 12 minute și 34 de secunde. Anul trecut am avut un timp de aproape 22 minute la studenți și aproape 16 minute la juniori. Anul viitor ne propunem să schimbăm traseele și probabil vom ridica gradul de dificultate al acestora. În perioada când a avut loc jurizarea, concurenții s-au relaxat cu cântece la chitară, jocuri cu mingea și alte activități distractive. Au participat studenți de la Universitatea „Petru Maior”, Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF), Universitatea „Dimitrie Cantemir” (UDC), precum și de la Universitatea de Artă și Teatru din Târgu-Mureș”, a precizat Daniela Nădăşan, referent cultural în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Târgu-Mureş.

Premiile oferite au constat în diplome și diverse obiecte și articole sportive, iar toţi concurenţii au primit diplome de participare.

Câștigători:

Categoria Juniori:

Locul I – Alexandru Fărcaş;

Locul II – Bogdan Lăcătuş;

Locul III – Ioana Fărcaş.

Categoria Studenți:

Locul I – Florin Ogrean (UDC);

Locul II – Mădălina-Andreea Pânzariu (UMF);

Locul III – Vlad-Răzvan Bercheşan (UMF).

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE