Caravana „Azi sunt profu’ tău de sport” Mureș a trecut și pe la Papiu Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 405 Vizualizări

Caravana „Azi sunt profu’ tău de sport” Mureș a trecut și pe la Papiu

Campania „Azi sunt profu’ tău de sport” inițiată de către Asociația Junior Sport în cadrul căreia continuă distribuirea celor 8000 de reviste în care apar legende ale sportului mureșean, actuali campioni și speranțe ale sportului mureșean își derulează ultimele acțiuni înaintea vacanței. Susținută de către Consiliul Județean Mureș și mai multe consilii locale și primării de pe raza județului, continuată de către Asociația Sportul pentru Toți a poposit la una dintre instituțiile de învățământ fruntașe din Târgu-Mureș, din județul Mureș, dar și pe plan național, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”. Fiind vorba despre o activitate care are ca subiect sportul, putem vorbi chiar de performanțe la nivel internațional. De pe băncile acestei prestigioase școli mureșene au ieșit numeroși olimpici, rata de promovabilitate fiind una care face cinste învățământului mureșean. Totodată, numeroși absolvenți ai liceului au obținut rezultate remarcabile și pe plan sportiv. Lista celor care au trecut pe băncile acestei școli ar fi una foarte lungă. Începând cu fostul internațional de fotbal Ladislau Boloni, continuând cu mulți alți sportivi de elită care s-au afirmat în diverse domenii. Dintre cei mai recenți îi putem aminti pe proaspeții campioni naționali la dans sportiv, Cristina Tătar și Paul Moldovan, aflați la al 15-lea titlu național, cucerit în urmă cu o lună, dar și tripli campioni mondiali la secțiunea Latino, continuând cu Ioana Șulea, multiplă campioană la bikini fitness și mai multe componente ale echipei de handbal junioare de la CS Olimpic care urmează în prezent cursurile acestei școli.

„Mens sana in copore sano”, confirmat la Papiu

 

La evenimentul organizat la una dintre orele de sport a fost prezent și Ioan Macarie, inspectorul general din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș. „În drum spre serviciu, zilnic trec pe lângă curtea acestei școli și am constatat un lucru important: este singura școală la care se face sport începând cu orele 7 ale dimineții. Sportul înseamnă sănătate și este îmbucurător faptul că la una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ sportul se află la loc e cinste. Rezultatele bune la învățătură, la care se adaugă performanțele pe plan sportiv ale acestui liceu dovedesc o dată în plus că învățătura poate face casă bună cu sportul și dictonul „Mens sana in corpore sano” este la el acasă la acest liceu”, au fost cuvintele inspectorului general.

În continuare, directoarea instituției, Cristina Ligia Someșan a ținut la rândul ei să amintească rezultatele deosebite obținute pe plan sportiv de către elevii liceului târgumureșean în ultima perioadă, amintind câteva dintre cele mai noi succese obținute de către elevii care s-au afirmat și la învățătură. Printre invitați s-au aflat sportivi din mai multe generații, la diverse ramuri sportive. Aceștia au subliniat importanța practicării sportului. După cuvintele fostului internațional de fotbal Iuliu Hajnal, fosta elevă a liceului Ioana Șulea a depănat la rândul ei amintiri mai recente din anii petrecuți pe băncile liceului. Trecând la generația de azi, au fost prezente și două dintre componentele echipei campioane la handbal junioare de la CS Olimpic, Ioana Ugran și Carla Lăcătuș, componente ale lotulurilor naționale de junioare sau cadete ale României, „papiiste” totodată. Colega lor de club și de liceu Andreea Târșoagă nu a putut fi prezentă, fiind convocată la lotul de tineret al României, o adevărată performanță pentru sportiva de doar 17 ani.

Ora de sport, una deosebită

Inedita oră de sport a început cu un scurt „amical” între echipele de handbal ale liceului, fete contra băieți, a continuat cu câteva schimburi de mingi cu fostul mare fotbalist Iuliu Hajnal, încheiate cu șuturi la poartă ale celor mici și s-a încheiat cu „sesiunea de autografe” oferite de cei prezenți care au apărut în paginile revistei unicat în România la nivel național.

Acțiunea va continua cu alte ore inedite de sport, în cadrul cărora vor fi prezenți alți mari campioni și speranțe ale sportului mureșean. Următoarea are loc vineri, 20 aprilie, în sala UMF. Vor oferi demonstrații componete ale echipelor de volei junioare, medaliate în ultimii 10 ani la fiecare ediție, spadasina Schlier Zsuzsa, proaspătăt vicecampioană mondială cu echipa de cadete a României, dar va fi prezentă din nou și Ioana Șulea, toate sportive legitimate la Clubul Sportiv Universitar Târgu-Mureș, iar acțiunea are loc cu eleve ale Colegiului Național Unirea de această dată, cu mai multe componente care frecventează această instituție, iclusiv ultima amintită, care a trecut și pe băncile de la Unirea.

Acțiunea va mai avea săptămâna viitoare ore de sport în alte comune din zona Reghin, municipiul unde va avea loc ultima acțiune, vineri, 29 aprilie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE