Home / Altele / FOTO: S-a dat startul la Zilele Comunei Sângeorgiu de Mureș

FOTO: S-a dat startul la Zilele Comunei Sângeorgiu de Mureș

Distribuie

Miercuri, 18 aprilie, a debutat săptămâna Zilelor Comunei Sângeorgiu de Mureș. Se anunță șapte zile pline de activități și evenimente, pentru publicul larg și pentru grupe specifice de vârstă.

Activitatea care a dat startul a fost maratonul organizat de profesorii de sport de la Școala „Sfântu Gheorghe” în colaborare cu elevii școlii. Acesta a pornit din curtea școlii și a avut două trasee asemănătoare pentru fete și băieți. Fetele au înconjurat Căminul Cultural și s-au întors, iar băieții au lungit puțin traseul până la parcul de joacă din spatele acestuia. S-au împărțit premii și diplome, iar inclusiv primarul Sofalvi Szabolcs a făcut o vizită pentru a marca acest moment.

După-masă, de la ora 16:00, a avut loc evenimentul „Întâlnirea vârstnicilor” de la Căminul Cultural cu sala arhiplină. Programul a fost pe gustul tuturor, cu muzică și dansuri românești, maghiare și rrome. Acesta a fost prezentat de Szigyarto Adrienn, psiholog Asociația Caritas. La deschidere, a vorbit primarul Sofalvi Szabolcs, care i-a îndemnat pe toți cei prezenți să se gândească la vârstnicii care nu au reușit să ajungă și să le scrie numele la ieșire ca oficialii primării să poată să le ducă pachetul pe care urma să îl primească toată lumea la ieșire direct acasă. Tot el a ținut să felicite cu un buchet de flori pe cea mai în vârstă doamnă din sală și cu un vin pe cel mai în vârstă domn.

Un suflet tânăr, un om veșnic tânăr

„Esența pe care domul nostru Isus Hristos ne-a spus se sintetizează în aceste cuvinte: Bucurați-vă. Ori de câte ori era în mijlocul ucenicilor săi, le spunea Bucurați-vă. De aceea și noi vă spunem în numele lui Isus Hristos Bucurați-vă. Cei cu experiență, cei frumoși, pentru că nu putem să spunem cei bătrâni pentru că sufletul dacă rămâne tânăr, și oamenii rămân veșnic tineri. Pentru aceea trebuie să avem credință, pentru că ea ne pune în relație cu eternitatea, cu divinitatea, care ne dă posibilitatea să nu fim trecători, ci să rămânem veșnici, să avem nădejde, pentru că ea ne pune în legătură cu ceea ce se va întâmpla cu fiecare dintre noi în funcție de cum trăim viața aici pe Pământ, și tocmai de aceea ea naște și responsabilitate. Și nu în ultimul rând să avem dragoste. Cele trei virtuți creștine: credința, nădejdea și dragostea care ne dau bucurie în viața de aici și în cea veșnică.” Cu aceste cuvinte i-a întâmpinat pe vârstnici preotul Gigel Roată în limba română și Baricz Lajos în maghiară.

Printre distracțiile serii s-au numărat Ansamblul de dansuri populare Flori Sângeorzene, ansamblul Kis Taltosok format din copii de creșă și grădiniță care au înseninat ziua și pus zâmbetul pe buze întregii săli, Ansamblul de dans rrom, Trandafirii sălbatici și cântăreții de muzică populară Muntean Vasile, Csiky Sorina și Petruțan Elena.

În perioada 20-22 aprilie va avea loc un târg de artă meșteșugărească și cort creștin în centrul comunei, iar în curtea Castelului va fi un parc de joacă cu topogan uriaș gonflabil, trambulină, mașinuțe, trenuleț, baloane în apă, jonglerii, sculptat în lemn.
O altă activitate specială pentru copii va avea loc la cortul Pucu-Pucudel datorită sprijinului Primăriei, se vor efectua gratuit modelări de baloane și pictură pe față. Tot aici copiii vor putea realiza fotografii cu mascotele vineri între orele 16-18 și sâmbătă între orele 17-19.
Duminică după masă în curtea școlii va funcționa o cabină mobilă instant foto și personalizare de magneți și va funcționa și un studou mobil de înregistrări melodii pentru copii și tineri.

Pentru înscrieri la aceste activități, apelați la Szántó Árpád la numărul de telefon 0744-987 439.

Se va putea vizita și curtea Castelului Mariaffi, castel la care vor începe lucrările de reabilitare luni, 23 aprilie. În clădirea castelului este interzisă intrarea, fiind pericol de accidentare.

Programul Zilelor Comunei Sângeorgiu de Mureș se anunță a fi încărcat de evenimente și sunteți invitați să participați la cât mai multe. Vizitați site-ul nostru în fiecare dimineață pentru a fi la curent cu programul actualizat din fiecare zi.

Text și foto: Elena POLEARUȘ

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.