Home / Slider / Daniel Oltean a câștigat Premiul Cea mai bună piesă românească a anului 2017!

Daniel Oltean a câștigat Premiul Cea mai bună piesă românească a anului 2017!

Distribuie

Juriul Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2017”, compus din Marina Constantinescu (critic), Alexandru Maftei (regizor), Vlad Massaci (regizor), Dan C. Mihăilescu (critic) şi Marian Popescu (critic), a decis să nominalizeze în Selecţia Finală următoarele piese: „O mie nouă sute optsprezece reîncărcat” de Radu Macrinici; „50 de secunde” de Daniel Oltean; „Faraonul și luminițele de la capătul tunelului” de Gheorghe Truță; „Captivi” de Caliopia Hodorogea și „Delegatul” de Petru Barbu.

Dintre acestea, Juriul a hotărât să desemneze câştigătoare a Concursului piesa „50 de secunde” de Daniel Oltean.

A debutat în Teatru cu Dreptul

Daniel Oltean este procuror DIICOT, dar pasiunea pentru poezie și teatru s-a concretizat prin texte publicate în Revista Vatra, absolvirea specializării Teatrologie a Universității de Arte din Târgu-Mureș și frecventarea în prezent a cursurilor masteratului de Scriere dramatică din cadrul aceleiași universități.

Programul Piesa Anului al Uniunii Teatrale din România-UNITER se desfăşoară sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României. Premiul Cea mai bună piesă românească a anului 2017 va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER ce se va desfășura la Alba Iulia în 7 mai 2018, iar Editura UNITEXT a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

(A.V.)


De asemenea, verificati

Primarul din Sângeorgiu de Mureș, șah la Guvern pentru rezolvarea unor probleme!

Distribuie Primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, Sófalvi Sándor Szabolcs, a participat marți, 7 februarie, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.