Standardul de calitate ISO 9001:2015, implementat la Consiliul Judeţean Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 488 Vizualizări

Standardul de calitate ISO 9001:2015, implementat la Consiliul Judeţean Mureş

Conducerea Consiliului Judeţean Mureş a prezentat vineri, 20 aprilie, cu ocazia unei conferinţe de presă, informaţii despre proiectul „ISO 9001:2015 – Dovada calităţii în activitatea Consiliului Judeţean Mureş”, acceptat pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă. Proiectul are o durată de 16 luni, începând cu data de 29 ianuarie 2018, şi o valoare totală de 617.187 lei, din care 604.843 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă solicitată.

„Întotdeauna este loc de mai bine”

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, a declarat că prin acest proiect autorităţile judeţene intenţionează să îşi eficientizeze activitatea după standardele existente şi în companiile private şi a subliniat că deşi are încredere în profesionalismul colegilor, „întotdeauna este loc de mai bine”.

„Proiectul are menirea să facă o analiză a eficienţei şi consider că această analiză până acum n-a fost făcută niciodată în cadrul Consiliului Judeţean Mureş. Cred că va fi util pentru a lua măsuri moderne pentru ca activitatea să fie mult mai bine organizată din punct de vedere managerial. ISO 9001:2015 este un standard cunoscut de toţi, este vorba despre un standard care este nu numai în cadrul administraţiei publice locale, ci mai mult în domeniul privat folosit, cred că este o posibilitate de a veni cu un set de instrumente prin intermediul cărora să realizăm o altfel de analiză şi măsurile necesare”, a afirmat Péter Ferenc.

Orice sumă atrasă la bugetul judeţului, binevenită

La conferinţa de presă a participat şi Alexandru Cîmpeanu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, care a subliniat utilitatea şi importanţa sumelor atrase la bugetul judeţului prin diverse proiecte.

„Până în 2020, Consiliul Judeţean Mureş era obligat să implementeze standardul ISO”, a arătat Alexandru Cîmpeanu.

Demers pentru creşterea eficienţei actului administrativ

Managerul proiectului, Codruţa Togan, a prezentat informaţii atât despre contextul privitor la nevoia de reformă din instituţiile publice din România – demers solicitat inclusiv de Uniunea Europeană, cât şi despre obiectivele specifice ale proiectului.

„Implementarea unor astfel de sisteme este o condiţie esenţială pentru a încerca să creştem eficienţa actului administrativ şi a serviciilor pe care le oferim”, a menţionat Codruţa Togan, care a arătat că pentru atingerea obiectivelor propuse Consiliul Judeţean Mureş va beneficia de sprijin din partea unei firme specializată în domeniu.

„Ceea ce ne dorim prin acest proiect este să creştem eficienţa, să încercăm să răspundem nevoilor specifice şi să identificăm acele elemente care pot fi îmbunătăţite în activitatea noastră”, a concluzionat Codruţa Togan.

Proiectul are următoarele obiective specifice:

– Introducerea  la nivelul Consiliului Judeţean Mureş a sistemului de management al calităţii ISO 9001:2015;

– Dezvoltarea abilităţilor şi cunoştinţelor  personalului de conducere şi execuţie din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Mureş, un număr de 54 de persoane din cadrul aparatului de specialitate vor beneficia de instruire specifică în domeniile: management strategic, managementul calității și audit de calitate;

– Dezvoltarea unui sistem informatic care să eficientizeze legătura între responsabilii cu managementul calităţii din cadrul fiecărei structuri organizatorice a Consiliului Judeţean Mureş;

– Informarea tuturor autorităţilor publice locale ale unităților administrativ teritoriale din județ (102 unităţi administrativ-teritoriale) și instituțiilor subordonate (22 de instituții) asupra rezultatelor proiectului și asupra importanței implementării unui sistem de management al calității.

Alex TOTH

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE